search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:33
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αντί για μόνιμες προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, η νεολαία της ΝΔ προτείνει… εθελοντές

23.03.2020 11:29
Κορωνοϊός: Αντί για μόνιμες προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, η νεολαία της ΝΔ προτείνει... εθελοντές - Media

 

«Γινόμαστε εθελοντές στη μάχη κατά του κορωνοϊού».Αυτό είναι το σύνθημα της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, που με ανακοίνωσή τους καλούν εθελοντές που έχουν σχέση με τον υγειονομικό κλάδο να συνεισφέρουν τις γνώσεις τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Όμως το ζητούμενο είναι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις τουλάχιστον 2.000 γιατρών και νοσηλευτών όπως επανειλημμένα ζητούν οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, να δοθεί επαρκές υγειονομικό υλικό και πολλαπλασιαστούν οι ΜΕΘ για την περίθαλψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών.  

Ωστόσο η νεολαία της κυβέρνησης τηρεί άλλη γραμμή. Ιδού λοιπόν τι ανακοίνωσε και σε τι καλεί:

«Η πανδημία λόγω της νόσου Covid-19 έχει προκαλέσει πρωτόγνωρες καταστάσεις στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον πλανήτη. Με τα δύσκολα να είναι ακόμη μπροστά μας, έχουμε χρέος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αντιμετωπίσουμε τον ιό και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται μέρα με τη μέρα σε ιατρικό προσωπικό με την πρόσληψη δύο χιλιάδων ιατρών και νοσηλευτών, και τον συνεχή ανεφοδιασμό σε αναλώσιμα. Καθώς όμως το επόμενο διάστημα είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ιδιαίτερα κρίσιμο, η ανάγκη για συνδρομή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένα εθελοντικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε όσους μπορούν με τη γνώση και την εμπειρία τους να προσφέρουν στο σύστημα υγείας: ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι και φοιτητές των αντίστοιχων σχολών, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα https://ethelontes.gov.gr/

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλούμε τα μέλη μας που ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες να συνδράμουν ενεργά στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19, συμμετέχοντας εθελοντικά, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης και μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.»

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10