search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:16
MENU CLOSE

Καθημερινή ενημέρωση για την ενίσχυση του ΕΣΥ ζητά ο Α. Ξανθός

23.03.2020 16:18
Ξανθός: Λάθος να χρησιμοποιούνται τα νοσοκομεία ως εμβολιαστικά κέντρα  - Media
 
Να ενημερώνονται οι πολίτες σε καθημερινή βάση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.
 
Μιλώντας στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο”, ο τέως υπουργός Άμυνας ζήτησε στην καθημερινή ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, μαζί με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τις απώλειες να υπάρχει και ενημέρωση σχετικά με τις προσθήκες γιατρών και νοσηλευτών στο σύστημα Υγείας, τις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, τμήματα νοσοκομείων και κλινικών, τις επιπλέον μάσκες, γάντια, στολές, κτλ. που διανέμονται.
 
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, πέραν της λελογισμένης χρήσης σε ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό, πρέπει να δώσουν εικόνα επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας στον γενικό πληθυσμό.
 
Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη οι ΤΟΜΥ και άλλες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να προστατεύσουν χρόνια ασθενείς από τον αποκλεισμό από την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 
Αναφορικά με το ζήτημα της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι για να αποδώσει η πρόσκληση που έγινε να προσέλθει κόσμος να βοηθήσει, «πρέπει να υπάρχει προοπτική πλάνου μόνιμων προσλήψεων -και αυτό δεν το έχουμε δει μέχρι στιγμής. Οι συμβασιούχοι που θα κληθούν σήμερα να “βάλουν πλάτη” να έχουν ειδική μοριοδότηση και μπόνους προϋπηρεσίας που θα τους επιτρέπει σε δεύτερο χρόνο να διεκδικήσουν σταθερή θέση απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα, όπου ούτως ή άλλως θα καλύψουν διαχρονικές ανάγκες και κενά».
 
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία βελτίωση για τα ατομικά μέτρα προστασίας, πέραν του ότι παρελήφθησαν προχθες 1 εκατ. μάσκες από την Κίνα. «Πρέπει να δοθεί χρονοδιάγραμμα, σήμερα αυτές οι μάσκες πρέπει να είναι στα νοσοκομεία, να πάρουν το σήμα οι άνθρωποι του συστήματος Υγείας ότι η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί», κατέληξε ο κ. Ξανθός
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:15