search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:22
MENU CLOSE

Απαλλαγή ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες που δίνονται δωρεά στο Δημόσιο

23.03.2020 19:49
Νομοσχέδιο νέων φορολογικών ελαφρύνσεων προανήγγειλε ο Βεσυρόπουλος - Media

 

Την διαδικασία απαλλαγής από τον Φ.Π.Α., των παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς με το Δημόσιο, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Με την απόφαση αυτή, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της απαλλαγής από τον ΦΠΑ, οι υποχρεώσεις του δωρητή ή του φορέα υλοποίησης της δωρεάς καθώς και οι υποχρεώσεις του προμηθευτή των παραδοτέων αγαθών και υπηρεσιών.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι “η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κου Βεσυρόπουλου, διευκολύνει ουσιωδώς την πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο (κινητά και ακίνητα για κοινωφελείς σκοπούς, όπως δωρεές στο χώρο της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και της δημόσιας ασφάλειας), ενισχύει τις συνέργειες του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και ενθαρρύνει τις δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα νομικά εργαλεία που διαθέτει, με στόχο όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την απειλή του κορονοϊού (COVID-19), δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21