search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Επικίνδυνη Σιωπή

01.06.2012 17:12
Επικίνδυνη Σιωπή - Media

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία ***

Η Αμερικανίδα αστυνομικός Κάθριν Μπόλκοβατς προ­σλαμβάνεται από μια εταιρεία προκειμένου να συνει­σφέρει στις ειρηνευτικές διαδικασίες που ακολουθούν αμέσως μετά τον πόλεμο στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Του Δημήτρη Κανέλλη

Σκηνοθεσία: Λαρίσα Κοντράκι. Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Μπελούτσι, Ρέιτσελ Βάις, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ντέιβιντ Στράδερν, Ντέιβιντ Χιούλετ.

Η Αμερικανίδα αστυνομικός Κάθριν Μπόλκοβατς προ­σλαμβάνεται από μια εταιρεία προκειμένου να συνει­σφέρει στις ειρηνευτικές διαδικασίες που ακολουθούν αμέσως μετά τον πόλεμο στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Η χώρα βρίσκεται παραδομένη στο χάος και η Κάθριν θα κάνει τα πάντα για να επικρατήσουν η τάξη και η ασφάλεια. Όμως σύντομα τα πράγματα θα πάρουν άλλη διάσταση. Έντρομη η Κάθριν αντιλαμβάνεται πως αυτό που τελικά κυριαρχεί είναι το εμπόριο λευκής σαρκός, στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν και η δική της εταιρεία, αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη. Όλοι είναι μπλεγμένοι στην παράνομη δραματική τούτη ιστορία, για την οποία η έντιμη αστυνομικός θα κάνει τα πάντα να την ανατρέψει. πράγμα καθόλου εύκολο, αφού έχει να προστατέψει και την ίδια της τη ζωή. πρόκειται για ένα σαφώς κοινω­νικοπολιτικό θρίλερ, που αντλεί τις «ρίζες» του από το φιλελεύθερο κλίμα που επικρατούσε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Είναι μια ιστορία απίστευ­της διαφθοράς που διαχέεται σε όλα τα στρώματα της εξουσίας (ΟΗΕ και Η π Α) και το γεγονός κάνει τον αγώνα της Κάθριν ακόμη πιο δύσκολο. Μάλιστα σε κάποια κρί­σιμη καμπή της ιστορίας συνειδητοποιεί πως, εκτός από την καριέρα της, έχει βάλει σε κίνδυνο και την ίδια της τη ζωή. Η ταινία βασίζεται εν μέρει σε αληθινά γεγονότα, γι’ αυτό και η σκηνοθεσία της λαρίσα Κοντράκι υιοθετεί ένα ρεαλιστικό, σχεδόν ψυχρό αφηγηματικό ύφος, για να προσδώσει περισσότερα στοιχεία αληθοφάνειας στην ταινία. Γεγονός που το καταφέρνει, καθώς και η δραματουργία της όπως και τα εκφραστικά της μέσα είναι πλήρως ελεγχόμενα. Κοντολογίς, μια αρκετά ενδια­φέρουσα κοινωνικοπολιτική περιπέτεια με πολλές πινε­λιές θρίλερ, και με τη Ρέιτσελ Βάις σε άλλη μια σπουδαία ερμηνεία. Μην τη χάσετε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:40