search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ζητούν στήριξη των ανθρώπων στη βιομηχανία θεάματος

27.03.2020 06:22
Δελτία ειδήσεων: Πώς ο κορωνοϊός «εξαφάνισε» 1,7 εκατ. τηλεθεατές! - Media

 

Έκκληση από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα για τον χώρο της ψυχαγωγίας και της οπτικοακουστικής παραγωγής στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων στη βιομηχανία. Την περασμένη εβδομάδα τα συνδικάτα-μέλη της ΕΑΕΑ, ένωσης για το θέαμα (FIM, FUA, EURO –MEI και Pearle) με κοινή τους ανακοίνωση κάλεσαν τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ να υποστηρίξουν τους επισφαλείς εργαζόμενους στη βιομηχανία του θεάματος και της ψυχαγωγίας. Όπως και στις χώρες της Ευρώπης, έτσι και στη χώρα μας, έχει σταματήσει κάθε πολιτιστική δραστηριότητα λόγω της επιδημικής κρίσης του Covid-19 και χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται ξεκρέμαστοι. Στην τηλεόραση έχει σταματήσει η παραγωγή του συνόλου των ψυχαγωγικών σειρών, ενώ πρόβλημα θα υπάρξει σε λίγο και με τις ζωντανές εκπομπές ψυχαγωγίας.

Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα της ΕΑΕΑ σημειώνουν πως πολλοί καλλιτέχνες εργάζονται ως ανεξάρτητοι συνεργάτες, χωρίς καμία ή με περιορισμένη σύμβαση. Χωρίς άμεσα μέτρα στήριξης, οι συνέπειες στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας θα είναι καταστροφικές. Η Ένωση θεωρεί σημαντικό να ενταχθεί ο χώρος της ψυχαγωγίας στην πρωτοβουλία Corona Response Investment Initiative της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Πηγή: typologies.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31