search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:31
MENU CLOSE

«Καταπίνει» την Ιταλία ο κορωνοϊός: 919 νεκροί σε ένα 24ωρο και 5.959 νέα κρούσματα

27.03.2020 17:01
«Καταπίνει» την Ιταλία ο κορωνοϊός: 919 νεκροί σε ένα 24ωρο και 5.959 νέα κρούσματα - Media

 

Aρνητικό ρεκόρ νεκρών στην Ιταλία, οι οποίοι έφτασαν τους 9.134. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα είναι πλέον στις 86.498. Παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 80.539 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 8.215 άνθρωποι ενώ 10.361 είχαν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 919 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.959 νέα κρούσματα. 589 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.732 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.029 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 36.653 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 37.298 και οι νεκροί 5.402 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 11.588 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.267. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 7.497 , με 313 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται μικρή μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, με απόλυτο αρνητικό ρεκόρ των νεκρών.

Η Ιταλία συνεχίζει να δίνει τη μάχη της

Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Τζόρτζιο Γκόρι, τονίζει ότι στην πόλη του ο πραγματικός αριθμός των νεκρών  είναι τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό, διότι οι περισσότεροι ασθενείς μένουν σπίτι και δεν υπάρχει η αναγκαία διάγνωση.

Στο μεταξύ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει το οικονομικό βάρος για την χορήγηση φαρμάκων κατά της ελονοσίας αλλά και κοκτέιλ φαρμάκων με τα οποία συνήθως αντιμετωπίζται ο ιός HIV.

Πολλοί επιστήμονες, σύμφωνα με την DW, εκτιμούν ότι το «πικ» στη διάδοση του ιού δεν θα σημειωθεί την ίδια περίοδο σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πρώτα στον βορρά και στη συνέχεια στην κεντρική και νότια Ιταλία. Υπάρχει ήδη ανησυχία για την κεντρική περιφέρεια Μάρκε, όπου κατ΄αναλογία με τον πληθυσμό, η μετάδοση του ιού είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Στο μεταξύ σε αρκετούς οίκους ευγηρίας η κατάσταση είναι επίσης δραματική. Έξω από την Ρώμη, στη Σικελία, στη Λομβαρδία, εκατοντάδες ηλικιωμένοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε κτήρια, στα οποία έχουν διαγνωσθεί δεκάδες κρούσματα του ιού. Χωρίς τα αναγκαία μέσα για στοιχειώδη θεραπεία. Οι συγγενείς τους δεν μπορούν να τους συναντήσουν και μιλούν ή πίσω από ένα τζάμι ή από τα μπαλκόνια.

Σε πολιτικό επίπεδο τέλος η Ιταλία είναι αποφασισμένη να δώσει μέχρι τέλους την μάχη για τα ευρωομόλογα ή ομόλογα- κορώνα. Ως γνωστόν, η Ρώμη μπλόκαρε το χθεσινό προσχέδιο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής διάσκεψης κορυφής και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζητά μια άμεση, εποικοδομητική λύση. «Διαφορετικά, αν δεν μας προσφέρουν νέα μέσα, θα προχωρήσουμε μόνοι μας», προσθέτει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:31