search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:49
MENU CLOSE

Η απίστευτη ατάκα του Ιταλού προέδρου για τον… κουρέα του που πυροδότησε κύμα συμπάθειας σε όλη τη χώρα (Video)

28.03.2020 10:47
Η απίστευτη ατάκα του Ιταλού προέδρου για τον... κουρέα του που πυροδότησε κύμα συμπάθειας σε όλη τη χώρα (Video) - Media

 

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα προσέλκυσε χθες Παρασκευή εκδηλώσεις συμπάθειας από μέρους συμπατριωτών του, εξομολογούμενος ότι δεν είναι σε θέση να πάει στον κουρέα τελευταία, αφού όλα τα εμπορικά καταστήματα που δεν θεωρούνται ζωτικής σημασίας έκλεισαν, για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Ενώ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει διάγγελμα μπροστά στις κάμερες, ο 78χρονος πρόεδρος, που χαίρει γενικού σεβασμού στην Ιταλία, έβηξε ελαφριά, καθάρισε τη φωνή του και ζήτησε συγγνώμη, ενώ μια φωνή εκτός πλάνου — του συμβούλου του Τζοβάνι Γκράσο — του υπεδείκνυε να φτιάξει μια τούφα μαλλιών που πέταγε.

Ο ασπρομάλλης αρχηγός του κράτους δοκίμασε, χωρίς πολλή σιγουριά, να ισιώσει τα μαλλιά του με το χέρι, πριν πει αμήχανα, με υποψία χαμόγελου, «Ε, Τζοβάνι, αφού δεν πάω πια στον κουρέα…»

Αφού μαγνητοσκοπήθηκε το διάγγελμα, μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, χωρίς όμως να έχει κοπεί στο μοντάζ η ανταλλαγή. Το Κυρηνάλιο ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, αλλά αφού η ετικέτα «Ε, Τζοβάνι» ήδη συγκαταλεγόταν στις πλέον χρησιμοποιούμενες από τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία.

Στο διάγγελμά του, το δεύτερο αφότου άρχισε η πανδημία του κορονοϊού στην Ιταλία, ο Ματαρέλα απευθύνθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες: «Όλοι πρέπει να κατανοήσουν πλήρως, πριν να είναι πολύ αργά, την σοβαρότητα της απειλής για την Ευρώπη».

Ο Ματαρέλα, βετεράνος πολιτικός, γεννημένος στη Σικελία, επαινείται συχνά διότι επιδιώκει πάγια συναίνεση, επιδεικνύει αίσθηση του μέτρου και απλότητα. Παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής.

Η Ιταλία, όπου ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας διαπιστώθηκε πριν από έναν μήνα, στα τέλη Φεβρουαρίου, θρηνεί πλέον 9.134 νεκρούς και 86.498 κρούσματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30