search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στους 41 οι νεκροί – Κατέληξε άνδρας στην Αλεξανδρούπολη

30.03.2020 09:05
Κορωνοϊός: Στους 41 οι νεκροί - Κατέληξε άνδρας στην Αλεξανδρούπολη - Media

 

Στα 41 ανήλθαν τα θύματα του κορωνοϊου στην Ελλάδα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι κατέληξε στο νοσοκομειο Αλεξανδρούπολης άνδρας από την Ξάνθη.

Είναι ο δεύτερος θάνατος λόγω του ιού από το πρωί καθώς νωρίτερα είχε καταλήξει και 55χρονος άνδρας από την Καστοριά που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι επτά άνθρωποι στην Ελλάδα με τελευταία μια 79χρονη από τη Λέσβο που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Εξήντα εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Πάνω από 700.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορoνοϊού παγκοσμίως, καθώς ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα. Οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 33.509. Στη χώρα μας υπάρχει βραδύτερος ρυθμός αύξησης της πανδημίας, σε σχέση με Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ.

Η πορεία εξάπλωσης της νόσου το μήνα Απρίλιο θεωρείται κομβική. Μετά το πέρας του πρώτου δεκαπενθημέρου θα αξιολογηθεί «κατά πόσο τα μέτρα έχουν αποδώσει και θα μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας για το τι θα ακολουθήσει», είπε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Photo:Pixabay

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15