search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στρατού στην απαγόρευση κυκλοφορίας!

31.03.2020 05:38
Κορωνοϊός-Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στρατού στην απαγόρευση κυκλοφορίας! - Media

 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο “επιστράτευσης” των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση αυστηρού περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων του πληθυσμού της χώρας άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο “Θέμα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή τις εικόνες που είδαμε σε παραλίες και δεδομένου ότι όσο περνούν οι ημέρες η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, τόνισε;

«Ο Ελληνας πειθαρχεί; Αν για παράδειγμα οι πολίτες δεν δείξουν την πειθαρχία που πρέπει ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων; Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες πειθάρχησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα.  Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν. Το επαναλαμβάνω, μίλησαν απλά, λογικά οι υπεύθυνοι άνθρωποι, εννοώ οι ειδικοί. Μίλησε ως ηγέτης ο πρωθυπουργός. Ψύχραιμα, συνετά, ανθρώπινα. Πείσαμε γιατί επικοινωνήσαμε.»

Αναφερόμενος δε στη μεταμνημονιακή κανονικότητα», ήταν κατηγορηματικός ότι αυτή τελείωσε!

Όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, «η κανονικότητα της μεταμνημονιακής περιόδου είναι ήδη παρελθόν. Είμαστε κυβέρνηση μόλις λίγων μηνών και έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με εθνικές κρίσεις, αλλά και άλλες με παγκόσμια διάσταση. Οταν τελειώσει με το καλό αυτή η αρρώστια, θα συζητήσουμε για το πώς θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Οση προσπάθεια και να κάνουμε, οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι για το 2020 σημαντικές.  Το πλεονέκτημα είναι ότι πλέον η Ευρώπη μάς αντιμετωπίζει με σεβασμό και για τον Εβρο και για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό μας διευκολύνει στο να διεκδικήσουμε τη μέγιστη δυνατή οικονομική βοήθεια για να ανατάξουμε την κατάσταση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30