search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:22
MENU CLOSE

Εκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για τις Λειτουργίες το Πάσχα

01.04.2020 06:14
Εκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για τις Λειτουργίες το Πάσχα - Media

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη  μέσω τηλεδιάσκεψης η Ιερά Σύνοδος, για τις λειτουργίες εν όψει του Πάσχα. Οι Ιεράρχες θα συζητήσουν την πρόταση που έκαναν για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η πρόταση είναι να λειτουργήσουν οι ναοί με τον ιερέα, έναν ψάλτη και έναν και ένα νεωκόρο, αλλά χωρίς πιστούς από την Κυριακή των Βαΐων και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, ζήτησαν να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Αρχιεπισκόπου ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θεία Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:22