search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:00
MENU CLOSE

Τι πραγματικά συνέβη με τα πλάνα του Open από τη Θεσσαλονίκη (Video/Photos)

01.04.2020 09:48
Ο Δημήτρης Μιχαλέλης προσφεύγει στο ΕΣΡ – Απαντά για τα πλάνα από τη Θεσσαλονίκη που «έπαιξαν» στο OPEN (Photo) - Media

 

Ενας μικρός χαμός έγινε χθες όλη την ημέρα με ένα βίντεο του Open TV, ένα βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή των Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου και έδειχνε μία περίεργη πολυκοσμία στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μία ψηφιακή πολυκοσμία με διάφορα περίεργα.

Γράφτηκαν πολλά και διάφορα γιατί όντως η εικόνα έμοιαζε πολύ περίεργη. Δείτε το βίντεο ξανά.

Εν τω μεταξύ βγήκαν διάφοροι σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και έλεγαν πως είδαν τον εαυτό τους σε διάφορα βίντεο, σε κανάλια, να περπατά στην παραλία της Θεσσαλονίκης ενώ δεν το είχαν κουνήσει από το σπίτι εδώ και ημέρες.

Από το κανάλι τοποθετήθηκαν άμεσα και είπαν ότι η εικόνα ήταν live.

 

Tο skra-punk.com με τη βοήθεια του φωτογράφου Δημήτρη Τσαλκάνη και ειδικού στα οπτικά εφέ, εξήγησε τι συνέβη με τα πλάνα από την παραλία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον skra-punk έγινε χρήση πολύ ισχυρού τηλεφακού. «Το οπτικό παράδοξο (που κατά τα άλλα είναι καθημερινότητα στις εκατοντάδες εικόνες που βλέπουμε) αξιοποιείται αυτή τη φορά για να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για ένα γεγονός. Με τη θέση της κάμερας στην ευθεία σχεδόν ακριβώς της ακτής, καταφέρνει ουσιαστικά να εκμηδενίσει αυτήν την πολύ ισχυρή γραμμή της προοπτικής, αφήνοντας μόνο αυτή των δέντρων στα αριστερά να υποδηλώνει το βάθος».

Και σημειώνει: «Όλοι οι άνθρωποι που βλέπουμε λοιπόν να περπατάνε ή να αθλούνται βρίσκονται πολύ, πάρα πολύ μακριά από τον φακό και λόγω ακριβώς αυτής της σκόπιμης και δημιουργικής χρήσης της οπτικής φαίνονται σαν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Στην ουσία όμως, αυτό που βλέπουμε είναι άνθρωποι, ανεπτυγμένοι στην πραγματικότητα σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, να εμφανίζονται συγκεντρωμένοι σε λίγα τετραγωνικά. Αυτό βέβαια δημιουργεί τα διάφορα παράδοξα που έκαναν πολύ κόσμο να μιλήσει για «εφέ» και ψηφιακά πειραγμένο βίντεο».

Υποθέτουμε πως το γεγονός αποτελεί μία παρεξήγηση. Είναι προφανές πως τα ΜΜΕ έχουν χάσει εδώ και καιρό την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ας προσέχαμε, δεν φταίει ο κόσμος για αυτό, ας είμαστε ειλικρινείς…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30