search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:04
MENU CLOSE

Υποκρισία Bild: Από τους τεμπέληδες Νότιους στο «Ιταλοί είμαστε μαζί σας»

02.04.2020 11:28
Σε προσωρινή αναστολή των καθηκόντων του ο διευθυντής της Bild έπειτα από καταγγελίες γυναικών (Photo) - Media

 

H γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα κείμενο με τίτλο «Είμαστε μαζί σας!», λόγω των διάχυτων αντιγερμανικών αισθημάτων των Ιταλών εξαιτίας της άρνησης της Γερμανίας να εκδώσει ομόλογα κορωνοϊού.

Το κείμενο μάλιστα δημοσιεύεται και στα ιταλικά υπό τον ίδιο τίτλο «Siamo con voi!».

Η γερμανική εφημερίδα με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει την «συμπαράσταση της» στον ιταλικό λαό για την ανείπωτη τραγωδία που βιώνει λόγω του κορωνοϊού και να αμβλύνει τις αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη για την άρνηση του Βερολίνου να δοθεί μια κοινη ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, και περισσότερο στις χώρες του Νότου.

Όμως, για όποιον δεν έχει μνήμη χελώνας, το εν λόγω δημοσίευμα ξεχειλίζει υποκρισία καθώς η Bild όλα τα προηγούμενα χρόνια, και ειδικά την περίοδο των μνημονίων, ήταν εκείνη που είχε αναλάβει σχεδόν εργολαβικά την υπεράσπιση της σκληρής γραμμής του Βερολίνου με συνεχείς αναφορές περί «τεμπέληδων Νοτίων».

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που εκτιμούν ότι μπροστά στη νέα υπαρξιακή κρίση της Ευρωζώνης που απειλεί να προκαλέσει την έξοδο της Ιταλίας από το μπλοκ και μαζί τη διάλυση του, αλλάζει τροπάρι…

 

Ακολουθεί το κείμενο του δημοσιεύματος της Bild:

“Θρηνούμε μαζί σας για τους νεκρούς σας. Συναισθανόμαστε τον πόνο σας, επειδή είμαστε σαν αδέλφια.

Το οικονομικό μας θαύμα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς εσάς. Φέρατε το καλό φαγητό μαζί σας. Ξαφνικά υπήρχαν τα αντιπάστι, οι φαρφάλες, το τιραμισού. Δεν είχαμε πλέον μόνο πατάτες, ξινό λάχανο και ρολό κιμά.

Ιταλία, χώρα της πρώτης μας νοσταλγίας. Με το σκαθάρι (Volkswagen) ήρθαμε σε σας, στη Ριβιέρα, στο Ρίμινι, στη συνέχεια στο Κάπρι, στη Βενετία, στην Τοσκάνη. Θέλαμε την τυρκουάζ θάλασσα και τη μυρωδιά των ανθισμένων λεμονιών, θέλαμε να σιγομουρμουρίσουμε τα τραγούδια του Ουμπέρτο Τότσι και του Πάολο Κόντε – Θέλαμε “Un Gelato al Limon”.

Θέλαμε πάντα να είμαστε λίγο σαν εσάς. Τόσο χαλαροί, τόσο όμορφοι, τόσο παθιασμένοι. Θέλαμε να μαγειρεύουμε ζυμαρικά όπως εσείς, να πιούμε ένα καμπάρι με σόδα όπως εσείς, να ερωτευόμαστε όπως εσείς. Την ντόλτσε βίτα. Γι ‘αυτό σας ζηλεύαμε πάντα.

Τώρα σας βλέπουμε να αγωνίζεστε. Σας βλέπουμε να υποφέρετε. Δεν είναι ακριβώς πιο εύκολη η κατάσταση και σε μας, είναι πολύ χειρότερη όμως σε σας. Εξαντλημένοι νοσηλευτές που κοιμούνται στις καρέκλες, γιατροί που πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Είμαστε νοερά μαζί σας. Θα τα καταφέρετε γιατί είστε δυνατοί. Η δύναμη της Ιταλίας είναι να χαρίζει αγάπη σε άλλους. Αυτό θα σας βγάλει από την κρίση.

Ciao, Italia. Θα ξαναϊδωθούμε σύντομα. Για έναν εσπρέσο, ένα vino rosso. Είτε σε διακοπές είτε στην πιτσαρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30