search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:19
MENU CLOSE

ΝΑΡ για θάνατο 52χρονου στη Σίνδο: Λαλίστατοι για την Παραλία, «κουβέντα» για τη βιομηχανική ζώνη

04.04.2020 11:47
ΝΑΡ για θάνατο 52χρονου στη Σίνδο: Λαλίστατοι για την Παραλία, «κουβέντα» για τη βιομηχανική ζώνη - Media

 

Ευθύνες σε κυβέρνηση και εργοδοσία καταλογίζει για τον θάνατο του 52χρονου εργάτη από κορωνοϊό στην βιομηχανική ζώνη της Σίνδου το ΝΑΡ, οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το εργοστάσιο εξακολουθεί να λειτουργεί παρά το κρούσμα, ενώ δεν έκλεισε ούτε μετά τον θάνατο του 52χρονου. «Ο δήμαρχος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας, λαλίστατοι και με ύφος ιεροεξεταστή για την Παραλία, έχουν επιτρέψει μαζί με την κυβέρνηση που υπηρετούν ένα εργοδοτικό ακόμα έγκλημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η είδηση του θανάτου 52χρονου εργάτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 2/4 στη Θεσσαλονίκη από κορωνοϊό, ελάχιστα απασχόλησε την επίσημη ενημέρωση των 6μμ, αλλά και τα μεγάλα ΜΜΕ. Ο νεκρός αυτός δεν είναι καθόλου «βολικός» για την επίσημη αφήγηση της κυβέρνησης. Ο άνδρας είχε αναφέρει ότι είχε κολλήσει τη νόσο από συνάδελφό του στην εργασία του σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, που εξακολουθούσε να λειτουργεί παρά το κρούσμα.

Ο 52χρονος ήταν χειριστής μηχανημάτων σε εργοστάσιο όπου ο συνάδελφος του παρουσίασε συμπτώματα Covid-19. Κι όμως το εργοστάσιο συνέχισε να λειτουργεί και σύμφωνα με καταγγελίες δεν προχώρησε ούτε καν σε απολύμανση. Μετά από μέρες ο άνδρας προσήλθε με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο και αφού εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια, κατέληξε στις 2/4. Το εργοστάσιο δεν έκλεισε ούτε μετά την ανακοίνωση του θανάτου και θα συνεχίσει τη λειτουργία όπως και το σύνολο της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου!

Την ίδια στιγμή η μοναδική είδηση των τελευταίων ημερών από την Θεσσαλονίκη ήταν η άθλια προπαγάνδα για τη Νέα Παραλία. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού κινήσεων, την ώρα που οι υγειονομικοί καταγγέλλουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση της δημόσιας υγείας και προστασία του προσωπικού κι όχι παραπέρα περιορισμοί. Δεν δίστασαν ακόμα και να δημιουργήσουν ψευδείς εικόνες συνωστισμού με στόχο να ενοχοποιήσουν τον «απείθαρχο λαό» που δεν υπακούει στις διαταγές της «καλής κυβέρνησης». Aφιέρωσαν ώρες επί ωρών για τους «εγκληματίες» συνταξιούχους που αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές τραπεζών, τους κίνδυνους του ψαροντούφεκου, δεν βρήκαν όμως ούτε λεπτό να αφιερώσουν για τους εργαζομένους που εξακολουθούν να δουλεύουν με συνθήκες όπως αυτές στην ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

Όμως ο μοναδικός συνωστισμός που συνεχίζεται κανονικά είναι αυτός σε εργασιακούς χώρους που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας σε πολλές περιπτώσεις.

Ούτε κουβέντα δεν είπαν για τον εργάτη οι Τσίοδρας και Χαρδαλιάς. Ο δήμαρχος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας, λαλίστατοι και με ύφος ιεροεξεταστή για την Παραλία, έχουν επιτρέψει μαζί με την κυβέρνηση που υπηρετούν ένα εργοδοτικό ακόμα έγκλημα, ενώ εν μέσω πανδημίας προχωρούν σε καταστροφικά για τη δημόσια υγεία «δώρα» προς το κεφάλαιο, όπως η καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.

Είναι όλοι συνένοχοι. Αλλά ο μεγαλύτερος δολοφόνος είναι το κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές που όπως πάντα ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους. Στη βιομηχανική Λομβαρδία, τα εργοστάσια συνέχισαν να λειτουργούν, όπως και τα μέσα μεταφοράς προς αυτά, ακόμα και όταν οι νεκροί είχαν φτάσει πλέον σε χιλιάδες. Σε όλο τον πλανήτη ο πιο επικίνδυνος ιός είναι ο καπιταλισμός.

Δεν υπάρχει περιθώριο για καραντίνα στους εργατικούς αγώνες. Ήδη εμφανίζονται εργατικές κινητοποιήσεις, με την παράλληλη τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας, καθώς τα αφεντικά έχουν ξεσαλώσει και το εργατικό δίκαιο μοιάζει να έχει καταργηθεί. Αυτή η κατάσταση δεν θα είναι παροδική, το χτύπημα των ελευθεριών και των δικαιωμάτων ήρθε επίσης για να μείνει.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15