28/05/2020 22:45:21

Ι. Γκιόκας: Μεγάλος ο κίνδυνος για τους πρόσφυγες και για τους εργαζόμενους στη δομή της Μαλακάσας

Ι. Γκιόκας: Μεγάλος ο κίνδυνος για τους πρόσφυγες και για τους εργαζόμενους στη δομή της Μαλακάσας - Media

 

«Μετά τη Ριτσώνα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυτή τη φορά στην παλιά προσφυγική δομή της Μαλακάσας όπου διαβιούν 2.500 πρόσφυγες, δημιουργεί τεράστια ανησυχία και μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους εργαζόμενους, σε έναν χώρο όπου εκ των πραγμάτων υπάρχουν συνθήκες μεγάλου συγχρωτισμού και ελλιπή μέτρα υγιεινής και προστασίας» αναφέρει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις προσφυγικές δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας» τονίζει ο κ. Γκιόκας και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι «έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα και έχει ακέραιη την ευθύνη για να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως:

-Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβή εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Για όσους ήπια νοσούντες επιλεγεί να παραμείνουν στη δομή, χρειάζεται να προβλεφθεί ειδικός χώρος, καθώς η απομόνωσή τους δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα στα μικρά οικήματα που διαμένουν.

-Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.

-Να εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.

-Για το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.

-Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα περίπου 500 παιδιά.

-Οι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της λειτουργίας της δομής και είναι ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, να εξασφαλιστούν σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.