search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16
MENU CLOSE

«Ένα τραγούδι για τη Λένα» – Όταν η Μάρω Θεοδωράκη «συνάντησε» τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

05.04.2020 11:10
«Ένα τραγούδι για τη Λένα» - Όταν η Μάρω Θεοδωράκη «συνάντησε» τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων  - Media

 

Μένουν σπίτι, αλλά επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Ο λόγος για τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και μουσικό Μάρω Θεοδωράκη και τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων που αποφάσισαν να «εκμεταλλευτούν» τις ελεύθερες ώρες τους στο σπίτι και να γράψουν από κοινού ένα βιβλίο για τη φιλία και την αποδοχή. 

Η πρωτοβουλία του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος ανήκει στη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Νεκταρία Παντελάκη, η οποία συζήτησε την ιδέα της με τη Μάρω Θεοδωράκη.

Η διαδικασία συνεργαστικής συγγραφής γίνεται μέσω τηλεδιασκέψεων. Η Μάρω Θεοδωράκη μιλάει με τα παιδιά και μαζί προχωρούν την πλοκή του βιβλίου που θα έχει τίτλο «Ένα τραγούδι για τη Λένα».

«Είχα τη χαρά πριν από δύο χρόνια να επισκεφθώ μαζί με τα βιβλία μου τα παιδιά του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Ακόμα θυμάμαι τη φιλόξενη αγκαλιά τους αλλά και το πάθος για φιλαναγνωσία της διευθύντριάς του, της Νεκταρίας Παντελάκη. Από τότε διατηρούμε δυνατούς δεσμούς. Έτσι, τώρα, με αφορμή τον αναγκαστικό εγκλεισμό όλων μας κι έπειτα από δική της παρότρυνση, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε δημιουργώντας μια συγγραφική κοινότητα μαζί με τα παιδιά. Η έμπνευση δεν άργησε να έρθει κι έτσι με οδηγό τη συγγραφική μου δράση και εμπειρία αποφασίσαμε να χτίσουμε μαζί μια ιστορία. Για την ακρίβεια να γράψουμε μαζί ένα βιβλίο! Ο τίτλος του “Ένα τραγούδι για τη Λένα”. Ένα βιβλίο που θα μιλά για τη φιλία και την αποδοχή», αναφέρει εξηγώντας πως ξεκίνησαν όλα. 

«Ετσι, σχεδόν σε καθημερινή βάση δίνω ραντεβού με τους μικρούς συγγραφείς για το χτίσιμο αυτού του βιβλίου. Πρόκειται για ένα τόλμημα που θεωρώ ότι θα είμαστε όλοι περήφανοι! Συνεπιβάτες σε ένα ξεχωριστό ταξίδι. Για μένα η συγκίνηση είναι μεγάλη αφού για μια ακόμα φορά και μ’ έναν τόσο ξεχωριστό τρόπο δένομαι ξανά με τις ρίζες μου, με τα Χανιά της Κρήτης», εξηγεί χαρακτηριστική η συγγραφέας και μουσικός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16