search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊος: Ηλεκτρονικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια

06.04.2020 18:00
Κορωνοϊος: Ηλεκτρονικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια - Media

 

Το ΕΑΠ εξασφάλισε πλατφόρμα, την οποία προσφέρει και στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια για ηλεκτρονική επίβλεψη εξετάσεων από απόσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, αδιάβλητες εξετάσεις ακόμη και εξ΄αποστάσεως στα πανεπιστήμια ή και στα σχολεία μέσω νέας πλατφόρμας του Ανοικτού πανεπιστημίου.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ιδρύματος και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Ζώρας, το ΕΑΠ μπορεί να εφαρμόσει και να προσφέρει και στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια εφόσον το θελήσουν το αποτέλεσμα της συμφωνία του με το μεγαλύτερο οργανισμό στον κόσμο πιστοποίησης και ηλεκτρονικής επίβλεψης εξετάσεων από απόσταση.

Η διαδικασία αυτή που ονομάζεται exam proctoring θα προσφερθεί από το ΕΑΠ για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί το κορυφαίο εργαλείο για την διεξαγωγή πανεπιστημιακών εξετάσεων.

Το ΕΑΠ εξασφάλισε από τον Οργανισμό, που εδρεύει, όπως όλες οι κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες στον κόσμο στη Silicon Valley, την αποκλειστικότητα για τη χώρα μας της χρήσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Με το σύστημα αυτό μπορεί να επιτευχθεί η ηλεκτρονική επίβλεψη εξετάσεων ώστε να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα πιθανών κινδύνων στον αδιάβλητο χαρακτήρα της διαδικασίας.

Η μεθοδολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους εξετάσεις, όπως «ηλεκτρονικές» εξετάσεις στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, αλλά και σε διαγωνισμούς όπως οι προαγωγικές-απολυτήριες εξετάσεις στα σχολεία εάν κριθεί ότι πρέπει να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε εξεταστικά κέντρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Ζώρας ανακοίνωσε την χορήγηση εκπαιδευτικών υποτροφιών από το ΕΑΠ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των υποτροφιών τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55