search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:02
MENU CLOSE

Επιστολή Μιχαλέλη: Γι’ αυτούς τους λόγους αποχώρησα από το Open

09.04.2020 17:09
Επιστολή Μιχαλέλη: Γι
 
Όπως είναι ήδη γνωστό ο Δημήτρης Μιχαλέλης αποχώρησε από τη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού Open TV.
 
Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους στο κανάλι, την οποία αποκάλυψε το e-tetradio, ο Δ. Μιχαλέλης εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του.
 
Η επιστολή έχει ως εξής:.
 
Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Φίλες, φίλοι,
 
Στις ημέρες του κορωνοϊού, ακόμη και οι «αποχαιρετισμοί» προσαρμόζονται σε άλλα δεδομένα. Κι έτσι, αντί να σας απευθύνω πρόσκληση για δημόσια συνάντηση, οφείλω να περιοριστώ σ’ αυτήν την ψυχρή ηλεκτρονική επικοινωνία. Έτσι κι αλλιώς οι «αποχαιρετισμοί» είναι δύσκολοι, πολλώ δε μάλλον όταν τους επιδεινώνει η απόσταση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας…
 
Δυστυχώς αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν μπορεί να χωρέσει ούτε το μέγεθος του ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ούτε της ευγνωμοσύνης που νιώθω για κάθε τεχνικό και δημοσιογράφο που συνέβαλε στο «μικρό θαύμα» των τελευταίων είκοσι δυο μηνών. Κι αυτό, παρά τις αμφισβητήσεις, διαβολές και πόλεμο που δεχθήκαμε από πολλές πλευρές. Όχι μόνο εξωτερικές…
 
Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δημιουργήσατε «κάτι», όχι από το μηδέν, αλλά από πολύ πιο κάτω. Όχι απλά ένα νέο κανάλι! Μετακόμιση, νέα κτήρια, νέοι συνάδελφοι, νέα μηχανήματα, νέες εγκαταστάσεις, νέες απαιτήσεις, νέος τρόπος εργασίας, νέο πρόγραμμα. Κι όλα αυτά με το «κανάλι» σε λειτουργία. Ένα κανονικό κανάλι θα θεωρούσε «επίτευγμα» αν κατάφερνε να συνδυάσει δυο από τα παραπάνω. Εσείς όμως τα πετύχατε όλα μαζί. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το «αφαιρέσει», να το «ακυρώσει» ή να το «μηδενίσει»!
 
Δεν έχει σημασία, αν ό,τι έγινε ήταν καλό, μέτριο ή κακό. Έτσι κι αλλιώς, πάντα όποιος φεύγει θεωρεί ότι όλα έγιναν «καλώς» και κάποιος που έρχεται πιστεύει ότι έγιναν «κακώς». Έτσι κι αλλιώς καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, τόσο για τα γεγονότα, όσο και για τους άλλους.
 
Πλην όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει: το κανάλι είναι εδώ με Ειδησεογραφικά και Ενημερωτικά προγράμματα, τα οποία από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΟΡΕΝ πηγαίνουν συνεχώς καλύτερα. Πολύ δε καλύτερα, αν τα συγκρίνει κάποιος με αντίστοιχα παραδείγματα «νεότευκτων» καναλιών από το παρελθόν.
 
(σ.σ: κι επειδή πολλά λέγονται και γράφονται θα δείτε λίγο πιο κάτω τους αδιάψευστους μάρτυρες: τους «αριθμούς». Και τη σύγκριση των ενημερωτικών προγραμμάτων του ΟΡΕΝ πέρσι με φέτος):
Όμως από τον Ιανουάριο του 2020 κι εντεύθεν η σκέψη και η στρατηγική που μας είχαν φέρει μέχρι εκείνο το σημείο, άρχισαν να μην συμβαδίζουν με τις σκέψεις σημαντικών παραγόντων του καναλιού.
 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σημαντικό για εμένα, τώρα που ολοκληρώνεται ο κύκλος μου στο ΟΡΕΝ είναι να Ευχαριστήσω όλους για το τόσο έντονο και αγωνιώδες ταξίδι που κάναμε μαζί.
 
Αποχωρώ έχοντας τη βεβαιότητα πως κάναμε ό,τι ήταν καλύτερο για να στηθεί και να σταθεί ένα νέο κανάλι στα πόδια του. Και για να μπορεί από εδώ και πέρα να μπει σε ένα νέο κύκλο.
 
Αποχωρώ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας δημοσιογράφων που πέτυχε κάτι μοναδικό: από το «τίποτα» να σταθεί όρθια σε τρείς αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με -κατά γενική ομολογία- εξαιρετικό τρόπο και πριν καν το ΟΡΕΝ κλείσει εννέα μήνες ζωής. Αλλά και να προσφέρει ενημέρωση χωρίς «δουλείες» και τα όποια λάθη να είναι «δικά μας» και όχι από αγνώστους υποβολείς ή φιλοδοξίες και κρυφές ατζέντες στελεχών.
 
Αποχωρώ με την Ευχή και την Ελπίδα, η κορυφή -την οποία αξίζετε- να είναι κοντά.
 
Αποχωρώ με τη χαρά ότι γνώρισα συνεργάτες που θέλησαν να μοιραστούν το ίδιο τηλεοπτικό «όνειρο».
 
Αποχωρώ με την αίσθηση ότι προσωπικώς τίμησα κάθε συμφωνία που είχαμε κάνει με καθένα χωριστά και με τη βεβαιότητα ότι κανένας δεν αδικήθηκε. Ασφαλώς μπορεί να υπήρχαν προσωπικές επιθυμίες που δεν ικανοποιήθηκαν.
 
Αποχωρώ με τη χαρά ότι παρά τις πολλές δυσκολίες δεν χτίσαμε «Βυζάντια», που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει όλους στη διαδρομή μας.
 
Αποχωρώ, αδυνατώντας να βρω τα κατάλληλα λόγια να σας Ευχαριστήσω!!
 
Σας Εύχομαι Υγεία, Δύναμη, Αντοχή και Επιτυχίες.
 
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
 
Δημήτρης Μιχαλέλης
 
Υ.Γ.: επιφυλάσσομαι για… κανονικό ευχαριστήριο αποχαιρετισμό μετά το τέλος του κορωνοϊού!!
 
Δ.Μ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:59