search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Σαουδική Αραβία: Νοσούν 150 μέλη του παλατιού – Σε «χρυσή» καραντίνα ο βασιλιάς Σαλμάν

09.04.2020 17:25
Δολοφονία Κασόγκι: «Απίθανο να λογοδοτήσει ο σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν» παραδέχεται και ο ΟΗΕ - Media

 

Παραπάνω από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ κάποια από αυτά βρίσκονται και στην εντατική.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για την υγεία του 84χρονου βασιλιά της χώρας, ο οποίος παραμένει υπό καθεστώς αυστηρής απομόνωσης σε παλάτι στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να αποχωριστεί και την συντροφιά στενών συγγενών και συνεργατών, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία του.

Παρά την αρχική προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, η χώρα πλήττεται ιδιαίτερα σφοδρά. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, προβλέπονται έως και 200.000 κρούσματα του νέου ιού εντός ολίγων εβδομάδων.

Ο πρίγκιπας Φαϊσάλ Μπιν Μπάνταρα αλ Σαούντ, ο κυβερνήτης του Ριάντ και ένας ανιψιός και στενός συνεργάτης του βασιλιά Σάλμαν επιβεβαιώθηκε ότι συγκαταλέγονται στα εκατοντάδες θύματα εντός της βασιλικής οικογένειας. Ένιωσαν αδιαθεσία και υπεβλήθησαν σε τεστ αμέσως μετά την επιστροφή τους από χώρες της Ευρώπης.

Όπως ο ίδιος ο βασιλιάς, έτσι και ο 34χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά Σαλμάν και ντε φάκτο ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου, απομονώθηκε, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς ιατρούς για παν ενδεχόμενο. Την ίδια τακτική ακολούθησαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και τα πλέον εξέχοντα μέλη της οικογένειας. Οι περισσότεροι βρίσκονται στις πολυτελείς οικίες τους, κοντά στην πόλη Τζέντα.

Να θυμίσουμε ότι έχει ήδη εφαρμοστεί 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Ριάντ και σε πολλές άλλες πόλεις. Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών συνδέεται με το γεγονός ότι η ίδια η βασιλική οικογένεια επλήγη από την πανδημία.

«Αν φτάσει στην οικογένεια, τότε αμέσως καθίσταται επείγον ζήτημα» δήλωσε στους Times ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ράις, που μελετά το βασίλειο, Kristian Coates Ulrichsen.

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στην χώρα, αναμένεται να παρθούν ακόμα πιο ριζικά μέτρα, που θα αφορούν και τους οικονομικούς μετανάστες. Πρόκειται για το ένα τρίτο του πληθυσμού. Προέρχεται από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι συνθήκες ζωής τους καθιστούν πιο ευάλωτους στον ιό.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:21