search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:15
MENU CLOSE

Α.Τ. Περιστερίου: Πρόστιμα σε γιατρούς και δημοτικούς συμβούλους που ήθελαν να επισκεφθούν πρόσφυγες-απεργούς πείνας

10.04.2020 07:29
Τρεις τραυματίες από ξέφρενο κυνήγι της ΕΛΑΣ σε όχημα με επίδοξους ληστές - Από τη Δάφνη ως τις Αχαρνές - Media

 

Επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, με αφορμή καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι κρατούνται συνωστισμένοι μετανάστες στο ίδιο κελί, οι οποίοι φοβούμενοι για την υγεία τους, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, αλλά τελικά βρέθηκαν με… πρόστιμα στα χέρια τους!

Σύμφωνα με τον Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, χθες Πέμπτη μεσημέρι, αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. από τους Θ. Μεγαλοικονόμου ψυχίατρο, Α. Βαφειάδου πρ. δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Χρ. Βαφειάδη καθηγητή και τον δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημήτρη Γεωργίου, γιατρό καρδιολόγο, επισκέφθηκαν το Α.Τ. Περιστερίου. Σημειωτέον ότι, εκτός από τα 2 μέλη της αντιπροσωπείας, που είναι και μέλη και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, οι γιατροί Θ. Μεγαλοοικονόμου και Δ. Γεωργίου συμμετείχαν ως γιατροί, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Ενώ όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι  αιτιάσεις των αστυνομικών ήταν ότι τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι ή η ίδια η αστυνομία!

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. «η αντιμετώπιση των αστυνομικών ήταν ένα ακόμα δείγμα του ακραίου αντιδημοκρατικού δρόμου τρομοκρατίας και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συναίνεση και των άλλων καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων. 
Όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση». 

Μετά το κόψιμο των προστίμων, υπήρξε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Α. Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη και η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. ήταν να γίνει ένσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12