search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:24
MENU CLOSE

Ηλεία: Δεκάδες καταγγελίες καθημερινά για συναθροίσεις πολιτών – Μέχρι και για… κηδεία

10.04.2020 15:55
Ηλεία: Δεκάδες καταγγελίες καθημερινά για συναθροίσεις πολιτών - Μέχρι και για... κηδεία - Media

 

Δεν είναι μόνο οι «αυτεπάγγελτοι» έλεγχοι που πραγματοποιεί καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία στην Ηλεία για την εφαρμογή από την πλευρά των πολιτών, των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού με τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις.

Είναι και οι πολίτες που καταγγέλλουν καθημερινά κατά δεκάδες στις Αρχές την παρουσία πολιτών σε συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Καθημερινά λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι που από το μπαλκόνι ή το παράθυρο του σπιτιού τους θα δουν κόσμο να συναθροίζεται έξω και θα καλέσει την Αστυνομία για έλεγχο.

Και αυτό μπορεί να γίνει και να αφορά τα πιο απίθανα σημεία, στο κέντρο των πόλεων έως τα χωριά.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, στην Ηλεία μια από τις πιο συχνές καταγγελίες που έχει γίνει είναι αυτή που αφορά την παρουσία, νεαρών κυρίως ατόμων, στα γήπεδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, ή στα προαύλια σχολείων όπου παιδιά πάνε για να παίξουν, μην αντέχοντας την καραντίνα στο σπίτι.

Επίσης καταγγελίες έχουν υπάρξει για την απόσταση που βρίσκονται οι πολίτες σε μια ουρά που περιμένουν για να μπουν σε κάποιο από τα λιγοστά καταστήματα που είναι ακόμα ανοιχτά, για να εξυπηρετηθούν ή σε κάποιο από τα επίσης λιγοστά take away καφέ… Βέβαια δεν έχουν λείψει οι καταγγελίες για τον αριθμό των ατόμων που υπάρχουν ταυτόχρονα μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ.

Κάποιων πολιτών η …. “ευαισθησία” ξεπερνά κάθε όριο, αφού σε χωριό του Πύργου πρόσφατα, κάποιος κάλεσε την Αστυνομία για να λάβει μέτρα για την παρουσία αυξημένου αριθμού πολιτών σε… κηδεία.

Ακόμα έχουμε πληροφορηθεί και για καταγγελίες που αφορούν στην άσκοπη κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους. Κάποιοι είτε κάνουν βόλτες παίζοντας μουσική στη διαπασών από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου τους, είτε πάλι οδηγούν “γυμνάζοντας” τον κινητήρα του οχήματός τους, πατώντας το γκάζι… λίγο παραπάνω από ότι χρειάζεται υπό φυσιολογικές συνθήκες… Βέβαια σε περιπτώσεις όπως η τελευταία το πρόστιμο της άσκοπης ή αδικαιολόγητης μετακίνησης, συνοδεύει και το πρόστιμο της Τροχαίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50