search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:07
MENU CLOSE

Συνεχή τα «καμπανάκια» Τσιόδρα για κάπνισμα και κορωνοϊό – Τι δείχνουν έρευνες σε ΗΠΑ και Κίνα

10.04.2020 16:29
Συνεχή τα «καμπανάκια» Τσιόδρα για κάπνισμα και κορωνοϊό - Τι δείχνουν έρευνες σε ΗΠΑ και Κίνα - Media

 

Στο κατά πόσο το κάπνισμα σχετίζεται με τον κοροναϊό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Το κάπνισμα είναι δυνητικά παράγοντας κινδύνου» είπε κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, από τη Δευτέρα θα υπάρχει και σχετική καταγραφή των κρουσμάτων που καπνίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι το κάπνισμα σχετίζεται με την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό.

Τι δείχνουν οι έρευνες από ΗΠΑ και Κίνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ερευνητές της κλινικής Mayo στις ΗΠΑ, το κάπνισμα φαίνεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης, ενώ το κόψιμο του τσιγάρου ενισχύει σημαντικά τις πιθανότητες αντίστασης στον κοροναϊό.

Την ίδια ώρα, βάσει των στοιχείων από την Κίνα, ενώ η θνητότητα του φονικού ιού αγγίζει το 2% στον γενικό πληθυσμό, για τους ασθενείς με πνευμονοπάθειες σχετιζόμενες με το κάπνισμα, το αντίστοιχο ποσοστό «ανεβαίνει» στο 6%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, που προκαλούνται από το κάπνισμα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών συμπτωμάτων της νόσου COVID-19.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:07