search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:27
MENU CLOSE

Ανησυχητική αποκάλυψη Mega: Ασθενής με κορωνοϊό νοσεί χωρίς συμπτώματα για 40 μέρες (Video)

15.04.2020 15:42
Τρίτος νεκρός από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες - Στα 124 τα συνολικά θύματα - Media
 
Είναι μία από τις μόλις τρεις περιπτώσεις ασθενών που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί στην χώρα, όπως λένε οι γιατροί του. Ένας 50χρονος από την Πελοπόννησο, διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 40 ημέρες και συνεχίζει μέχρι σήμερα να νοσεί, αφού και τα τέσσερα τεστ που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα βγαίνουν θετικά.
 
Όπως αναφέρει το Mega, o 50χρονος άνδρας ήταν ένας από τους εκδρομείς στα Ιεροσόλυμα. Εμφάνισε συμπτώματα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για 10 ημέρες.
 
Από τότε μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά το εξιτήριό του, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ και κάθε φορά βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό. Παρότι δεν έχει καθόλου συμπτώματα.
 
«Δεν μας έχουν δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Μας είπε μια γιατρός ότι είναι η τρίτη περίπτωση σε όλη την Ελλάδα που συνεχίζει να είναι θετικός τόσες μέρες».
 
Η διαδρομή από το νοσοκομείο του Ρίου, πίσω στην καραντίνα του σπιτιού έχει γίνει πλέον συνήθεια. Εκεί τον περιμένει η σύζυγος και τα δυο τους παιδιά. Τέσσερις άνθρωποι κλεισμένοι σε ένα σπίτι, για 40 μέρες.
 
«Πρέπει να είναι περιορισμένος και μέσα στο δωμάτιο»
 
Τα προβλήματα της καθημερινότητας πολλά. Κάποιος πρέπει να κάνει τα ψώνια για το τραπέζι. Ο κλήρος πέφτει στην 44χρονη γυναίκα, που επίσης είχε νοσήσει από κορωνοϊό και μετά από 14 ημέρες βγήκε αρνητική.
 
Ωστόσο, κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι για τα απαραίτητα, η δυσπιστία από τους συντοπίτες της είναι εμφανής.
 
«Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα για το σπίτι. Κοιτάνε περίεργα».
 
Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, παθολόγο λοιμωξιολόγο, καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει ένα τεστ αρνητικό.
 
«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε».
 
Ο κ. Γώγος σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.
 
Όσον αφορά τη μετάβαση στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία, ο καθηγητής σημείωσε πως θα είναι ομαλή για την Ελλάδα.
 
«Πιστεύω ότι θα έρθει ομαλά στη χώρα μας, μια και ο αριθμός κρουσμάτων έχει ελαττωθεί πάρα πολύ».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:26