20/09/2020 18:15:57
18.4.2020 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2121 στις 15-4-2020

Το Μουσείο Ορσέ ανοίγει τις διαδικτυακές πύλες του – Μια μοναδική περιήγηση στους εξαιρετικούς πίνακές του

Το Μουσείο Ορσέ ανοίγει τις διαδικτυακές πύλες του – Μια μοναδική περιήγηση στους εξαιρετικούς πίνακές του - Media

 

Το Μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay) είναι γαλλικό εθνικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο έβδομο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα, κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας.

Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενούνται και περιοδικές εκθέσεις.

Στο μουσείο υπάρχουν τρία επίπεδα. Στο ισόγειο ο επισκέπτης συναντά τις αίθουσες εκθέσεων, οι οποίες είναι κατανεμημένες αμφίπλευρα της κεντρικής αίθουσας, όπου εκτίθενται κυρίως έργα γλυπτικής, ενώ οι πλαϊνές αίθουσες περιλαμβάνουν κυρίως εκθέματα πινάκων ζωγραφικής.

Το μεσαίο επίπεδο περιλαμβάνει εξώστες, οι οποίοι δίνουν πρόσβαση στις αίθουσες εκθεμάτων, ενώ στον τρίτο και τελευταίο όροφο ο επισκέπτης μπορεί να δει το ποτάμι, το Μουσείο του Λούβρου και, σε μεγαλύτερη απόσταση, αντικριστά τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, τον Ναό που βρίσκεται κτισμένος στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης.

Το Μουσείο Ορσέ δίνει τη δυνατότητα στον καθένα από εμάς να περιηγηθούμε εικονικά σε κάθε χώρο του, κάνοντας έναν άκρως ενδιαφέρον διαδικτυακό περίπατο στους πολυτελείς διαδρόμους του και φυσικά να θαυμάσουμε έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως οι Monet, Gauguin και Van Gogh.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που μπορείτε να αξιοποιήσετε μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://artsandculture.google.com/partner/musee-dorsay-paris?hl=en

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.