search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Το Μουσείο Ορσέ ανοίγει τις διαδικτυακές πύλες του – Μια μοναδική περιήγηση στους εξαιρετικούς πίνακές του

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2121
15-4-2020
18.04.2020 03:00
mouseio.jpg

 

Το Μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay) είναι γαλλικό εθνικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο έβδομο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα, κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας.

Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενούνται και περιοδικές εκθέσεις.

Στο μουσείο υπάρχουν τρία επίπεδα. Στο ισόγειο ο επισκέπτης συναντά τις αίθουσες εκθέσεων, οι οποίες είναι κατανεμημένες αμφίπλευρα της κεντρικής αίθουσας, όπου εκτίθενται κυρίως έργα γλυπτικής, ενώ οι πλαϊνές αίθουσες περιλαμβάνουν κυρίως εκθέματα πινάκων ζωγραφικής.

Το μεσαίο επίπεδο περιλαμβάνει εξώστες, οι οποίοι δίνουν πρόσβαση στις αίθουσες εκθεμάτων, ενώ στον τρίτο και τελευταίο όροφο ο επισκέπτης μπορεί να δει το ποτάμι, το Μουσείο του Λούβρου και, σε μεγαλύτερη απόσταση, αντικριστά τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, τον Ναό που βρίσκεται κτισμένος στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης.

Το Μουσείο Ορσέ δίνει τη δυνατότητα στον καθένα από εμάς να περιηγηθούμε εικονικά σε κάθε χώρο του, κάνοντας έναν άκρως ενδιαφέρον διαδικτυακό περίπατο στους πολυτελείς διαδρόμους του και φυσικά να θαυμάσουμε έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως οι Monet, Gauguin και Van Gogh.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που μπορείτε να αξιοποιήσετε μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://artsandculture.google.com/partner/musee-dorsay-paris?hl=en

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:20