search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:45
MENU CLOSE

«Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο»: Νέος κύκλος με εξαιρετικές ψηφιακές συναυλίες και παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2121
15-4-2020
19.04.2020 03:00
parastasi.jpg

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να προσφέρει ψηφιακό πολιτιστικό υλικό σε όλους, προβάλλει στη διαδικτυακή σκηνή του μοναδικές συναυλίες και παραστάσεις που οι θεατές αγάπησαν.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις ψηφιακές αναμεταδόσεις συναυλιών του ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) μέσω του Facebook του ΜΜΑ –που σημείωσε πάνω 68.900 προβολές με περίπου μισό εκατομμύριο θεατές, σε 14 χώρες, του γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» – το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών επανέρχεται με νέο κύκλο αναμεταδόσεων.

Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους φίλους της μουσικής να απολαύσουν παραγωγές που είτε τους ενθουσίασαν και ήθελαν να ξαναδούν είτε δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν ζωντανά.

Έτσι, το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέσω streaming έργα που αποτέλεσαν σημαντικούς σταθμούς στην πολιτιστική πορεία του Μεγάρου.

Ένα από αυτά, «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ σε διασκευή στα ελληνικά για παιδιά που θα παρουσιαστεί τη Μεγάλη Τετάρτη (15.4), καθώς και το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια», που είναι αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας, με τη σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα, το οποίο το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει εκ νέου την Κυριακή του Πάσχα (19.4).

Ακολουθεί «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου την Τετάρτη του Πάσχα (22.4) καθώς και η μουσική παράσταση «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά το Σάββατο 25 Απριλίου.

Έπονται η «Θαΐς» του Ζυλ Μασνέ την Τετάρτη (29.4), «Η γυναίκα δίχως σκιά» του Ρ. Στράους το Σάββατο (2.5) και «Ο Νάνος» του Α. Τσεμλίνσκυ την Τετάρτη (6.5).

Για να παρακολουθήσετε τον νέο αυτόν κύκλο προβολών, θα πρέπει να μεταφερθείτε στην ψηφιακή αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και να αναζητήσετε το πρόγραμμα με τη σύνοψη και τους συντελεστές τής κάθε εκδήλωσης στην ιστοσελίδα: www.megaron.gr/menoume-spiti.

Τέλος, στο πλαίσιο της δράσης «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» προβάλλονται on demand επιλεγμένες εκδηλώσεις του Μegaron Plus (www.megaron.gr), στις οποίες συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και διανοητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Judith Butler, Richard Caplan, Μαρία Ευθυμίου, Maurice Godelier, Πέτρος Θέμελης, Lucas Kello, Μαριλένα Κοππά, Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, Marκ Mazower κ.ά.). Από τους συμμετέχοντες δεν θα μπορούσαν να λείπουν, φυσικά, καταξιωμένοι λογοτέχνες όπως οι Νάσος Βαγενάς, Κική Δημουλά, Asli Erdogan, Ian McEwan, Άλκη Ζέη, Μένης Κουμανταρέας, Jo Nesbo, Τίτος Πατρίκιος, Λάκης Παπαστάθης, Φωτεινή Τσαλίκογλου κ.ά.

Ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η παραμονή μας στο σπίτι είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη για το κοινό καλό, το Μέγαρο ανοίγει την τεράστια ιντερνετική του σκηνή και μας καλεί να απολαύσουμε τη μαγεία της μουσικής και της τέχνης! Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:44