search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:14
MENU CLOSE

Δικηγόροι: Ναι στην επαναλειτουργία των δικαστηρίων αλλά με όρους

22.04.2020 08:49
Δικηγόροι: Ναι  στην  επαναλειτουργία των δικαστηρίων αλλά με όρους - Media

 

Συμφωνεί με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων η Ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας για όλους.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι δικηγόροι δεν συμφωνούν με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Η Ολομέλεια συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρόεδρό της και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό και με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης επισημαίνει: «Το δικηγορικό σώμα τάσσεται υπέρ της ασφαλούς επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με βάση τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και την τήρηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων γενικής και ατομικής προστασίας.

Αν δεν εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας, για όλους τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, τους διαδίκους και τους τρίτους, το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να είναι σύμφωνο με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων. Σε αυτό το θέμα θα είμαστε απόλυτοι και θα προβούμε σε κινητοποιήσεις».

Επίσης, η Ολομέλεια επικρίνει έντονα την υπαγωγή των δικηγόρων στη διαδικασία χορήγησης των 600 ευρώ μέσω τηλεκατάρτισης και ζητεί την υπαγωγή των δικηγόρων στο καθεστώς χορήγησης των 800 ευρώ.

Ζητά δε την περαιτέρω αναστολή των πλειστηριασμών, όπως και μια ακόμη σειρά μέτρων, όπως είναι η χορήγηση ψηφιακών υπογραφών σε όλους τους δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, η δυνατότητα δημοσίευσης των δικαστικών αποφάσεων με ψηφιακές υπογραφές, κ.λ.π.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15