search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:29
MENU CLOSE

Τρεις οι νεκροί στις κλινικές «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία» – Εισαγγελική έρευνα για κακουργήματα

23.04.2020 19:01
Τρεις οι νεκροί στις κλινικές «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία» - Εισαγγελική έρευνα για κακουργήματα - Media

 

Τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων ερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική παραγγελία του προϊσταμένου της Ευάγγελου Ιωαννίδη, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και την κλινική Κασταλία, στο Ελληνικό. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας αναζητούνται οι υπεύθυνοι των δύο υγειονομικών δομών.

Σύμφωνα με το prothothema, ένας τρόφιμος της Κασταλίας κατέληξε έχοντας διαγνωσθεί με κορωνοϊό, ενώ κατά τις τελευταίες πληροφορίες δύο ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν, έχοντας επίσης προσβληθεί από τον covid-19. Ο δεύτερος κατέληξε στις 7 το απόγευμα στο ΝΙΜΤΣ όπου είχε διακομισθεί. Πρόκειται για έναν 87χρονο με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη. Από την ίδια κλινική, στο ΝΙΜΤΣ έχει διακομισθεί και μία 90χρονη νεφροπαθής, αιμοκαθαρόμενη. Στους 127 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από κορωνοϊό.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε εμφανισθεί οργισμένος για την χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων που είχε ως αποτέλεσμα δύο υγειονομικές δομές να εξελιχθούν σε εστίες διασποράς της πανδημίας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των δύο κλινικών. Η έρευνα αφορά κακουργηματικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Στην κλινική Ταξιάρχαι έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 28 κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 αφορούν ασθενείς και τα υπόλοιπα 11 εργαζόμενους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21