search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Θάνος Ασκητής : «Όχι» σε πρωκτικό και στοματικό σεξ – Καλύτερα η διαδικτυακή σεξουαλική επαφή εν μέσω πανδημίας

24.04.2020 07:26
Θάνος Ασκητής για τα μέτρα για τους οίκους ανοχής: Σωστά, αλλά ανέφικτα (Video) - Media

 

Στη σεξουαλική επαφή και συμπεριφορά στην εποχή του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Δρ. Θάνος Ασκητής μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνοντας πως ο Covid-19 σκοτώνει το σεξ όσων έχουν εξωσυζυγικές ή ευκαιριακές σεξουαλικές επαφές.

«Είναι προτιμότερο να επιδιώξουν μια διαδικτυακή σεξουαλική επαφή από το να συναντηθούν», συστήνει.

Επισημαίνει ωστόσο, ότι το σεξ με τον σταθερό και υγιή σεξουαλικό σύντροφο είναι ασφαλές και πως ο Covid -19, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, δεν θεωρείται σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα. «Δεν έχουν βρεθεί στελέχη του ιού στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά των ασθενών», εξηγεί.

Ο κ. Ασκητής αναφέρει ότι το πρωκτικό σεξ, ακόμη και με προφύλαξη είναι επικίνδυνο, διότι στελέχη του ιού εμπεριέχονται στα κόπρανα, των όσων έχουν μολυνθεί ενώ το προφυλακτικό, δεν εξασφαλίζει την μη μετάδοση του ιού.

Επιπλέον, επειδή ο κορωνοϊός μεταδίδεται από στοματική επαφή, με το σάλιο και το βλεννογόνο, καλό είναι να αποφεύγεται η πρωκτική συνουσία και στοματική επαφή, με άτομα που δεν γνωρίζουμε. Καταλήγοντας, συστήνει την καλή καθαριότητα στα σκεύη ηδονής. «Να σαπουνίζετε καλά και με ζεστό νερό τα sex toys», τονίζει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44