search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Τσιόδρας: Δεκαέξι νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό

25.04.2020 14:55
Τσιόδρας: Γιατί δεν προκρίνεται το τεστ στους τουρίστες - Τρία νέα κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και δύο θάνατοι - Media

 

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανέρχονται σε 16, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 2.506, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες. ‘Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται σε 130, ενώ 47 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Για τα πρωτοδικεία που ανοίγουν εκ νέου, συνίσταται η χρήση μάσκας, ο περιορισμός του αριθμού των ατόμων που θα βρίσκονται εντός αίθουσας και η παρουσία αντισηπτικού. 

Προς το παρόν ο ιός μεταλλάσσεται αργά οπότε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα προστατεύει μακροπρόθεσμα, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. 

Ως προς το ζήτημα της ανοσίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι έρευνες δεν επιβεβαιώνουν τον ΠΟΫ και δείχνουν ότι όσοι νοσήσουν από κορωνοϊό δημιουργούν αντισώματα για τουλάχιστον έναν χρόνο. 

“Καμπανάκι” Χαρδαλιά για άσκοπες μετακινήσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς για χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Προειδοποίησε να μην ετοιμάζεται κανείς για εκδρομές το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, καθώς τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο. 

Σημείωσε δε ότι έρχονται έλεγχοι σε όλες τις ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς και προστασίας ηλικιωμένων.

Η προσέλευση στα ειρηνοδικεία θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2, πρόσθεσε. 

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38