search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γιατί στην κυβέρνηση δεν αρέσει η φράση «νέα κανονικότητα» και θεωρείται ήδη… καμένη

27.04.2020 06:56
Κορωνοϊός: Γιατί στην κυβέρνηση δεν αρέσει η φράση «νέα κανονικότητα» και θεωρείται ήδη... καμένη - Media

 

Οι λέξεις ως γνωστόν έχουν πάντα τη δική τους δύναμη. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει αρκετή κριτική για τη φράση που έχει επιλέξει το Μαξίμου για να περιγράψει την επόμενη μεταβατική φάση που θα ζήσει η χώρα. Στην κυβέρνηση μιλούν για μια «νέα κανονικότητα».

Σύμφωνα με τη στήλη θεωρείο της Καθημερινής η φράση έχει δύο βασικά μειονεκτήματα: πρώτον φοβίζει, καθώς περιγράφει κάτι άγνωστο. Υπονοεί πως ο τρόπος ζωής που ξέραμε δεν θα επιστρέψει, κάτι που στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία ύστερα από μια κόπωση δέκα ετών, την ώρα που πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπολιαστούν οι πολίτες με αισιοδοξία, πως με κοινή προσπάθεια θα πάρουμε ξανά τη ζωή μας πίσω. Εκεί που την αφήσαμε. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι πως η λέξη «κανονικότητα», από την υπερβολική χρήση της την περίοδο των μνημονίων, έχει… καεί.

Και δεν περνάει πλέον επικοινωνιακά.

Επρεπε να βρεθεί κάτι πιο ευφάνταστο και πιο αισιόδοξο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:34