search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:00
MENU CLOSE

ΥΠΟΙΚ: Το φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης έφερε την παράταση διάθεσης για πρώτη φορά ως 15 Μαΐου

27.04.2020 09:10
Επίδομα θέρμανσης: Οι αλλαγές σε περιοχές, δικαιούχους και ώρες θέρμανσης - Ποια άλλα καύσιμα θα επιδοτούνται - Media

 

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες η χρονική περίοδος διάθεσης  του πετρελαίου θέρμανσης όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική περίοδος παραδοσιακά λήγει στις 30 Απριλίου, αλλά λόγω της πτώσης της τιμής εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία συζητιόταν το θέμα τις τελευταίες ημέρες και πλέον αναμενόταν η σχετική ανακοίνωση. Έτσι ως τεική ημερομηνία για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι η 15η Μαίου. 

Σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται πως «με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων».

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:59