search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00
MENU CLOSE

Ηλεία: Συνελήφθησαν οι δράστες που βασάνισαν, βίασαν και λήστεψαν 66χρονη-Τι τους πρόδωσε

27.04.2020 15:28
Έβρος: Συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, διακινητής μεταναστών - Media

 

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, η υπόθεση ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης, σε περιοχή της Ηλείας.

Όπως αναφέρει το news247.gr για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δυο αδέρφια Ρομά 42 και 30 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, του βιασμού, της κλοπής και της παράβασης του νόμου για τα όπλα. Σήμερα το πρωί, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ζαχάρω και σε καταυλισμό Ρομά στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν οι δυο δράστες και προσήχθησαν.

Ο πρώτος έμενε μόλις 300 μέτρα μακριά από το σπίτι του θύματος. Κατά την εξέταση τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Τι πρόδωσε τους αδίστακτους κακοποιούς

Τους δύο κακοποιούς τους πρόδωσαν κυρίως δύο στοιχεία. Από τον έναν έπεσε από τα ρούχα του ένα usb στο πάτωμα του σπιτιού του θύματος, προφανώς δίχως να το αντιληφθεί και είχε τα αποτυπώματά του, ενώ ο δεύτερος προδόθηκε την στιγμή που πήγαινε στο ΑΤΜ για προσπαθήσει να αφαιρέσει και άλλα χρήματα από το θύμα και μπορεί στο ΑΤΜ να κάλυψε πάλι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, στην διαδρομή όμως δεν τα είχε καλυμμένα και τον κατέγραψε μία κάμερα από κλειστό κύκλωμα.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Η άτυχη 66χρονη έπεσε θύμα ληστείας, μέσα στο σπίτι της, απίστευτων βασανιστηρίων και αλλεπάλληλων βιασμών από τους κακοποιούς που κυριολεκτικά εισέβαλαν μέσα στην οικία της, αφού πρώτα παραβίασαν την είσοδο, στις 11 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα και παρέμειναν στο σπίτι της έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας… όταν πλέον εγκατέλειψαν το θύμα τους σε άθλια κατάσταση και δεμένη σε μια καρέκλα.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων του με υφάσματα, ακινητοποίησαν δια της βίας την 66χρονη γυναίκα και μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί έβαλαν φωτιά στην κουβέρτα της στο κρεβάτι για να την πείσουν να τους πει που είχε τα χρήματά της. Η γυναίκα εκλιπαρώντας για την ζωή της, τους έδωσε 200 ευρώ που ήταν όλα της τα χρήματα και όλα της τα κοσμήματα αξίας μόλις 300 ευρώ.

Μάλιστα, όταν ο ένας από τους δύο άγνωστους δράστες είδε την τραπεζική της κάρτα στο πορτοφόλι της, απαίτησε από την γυναίκα το pin της με απειλές κατά της ζωής της. Στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο της παθούσας σε τοπικό ΑΤΜ, όπου αποπειράθηκε να κάνει ανάληψη χρημάτων με την κάρτα της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, λόγω μη διαθέσιμου υπολοίπου.

Μέχρι να επιστρέψει το συγκεκριμένο άτομο από την τράπεζα, ο συνεργός του προχώρησε στον βιασμό της άτυχης γυναίκας και μόλις επέστρεψε και ο άλλος, την βίασαν διαδοχικά και οι δύο αλλεπάλληλες φορές έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, οπότε και αποφάσισαν να δέσουν το θύμα τους σε μια καρέκλα και να εξαφανιστούν.

Ο δράστης που πήγε στο ΑΤΜ, την περασμένη Τρίτη, στο Επιτάλιο Ηλείας, αφαίρεσε σταθμευμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησε για να διαφύγει σε καταυλισμό Ρομά, στην Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Όταν μετά από πολύ προσπάθεια, η άτυχη γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να καλέσει σε βοήθεια τους γείτονές της, εκείνοι με την σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο ανθρωπόμορφων τεράτων.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έτυχε προτεραιότητας για τις τοπικές διωκτικές Αρχές, που ακριβώς λόγω της απίστευτης αγριότητας που έδειξαν στο θύμα τους οι δράστες, η εξιχνίαση έγινε προσωπική υπόθεση των αστυνομικών που την ανέλαβαν. Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:59