search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Μπαλάσκας (συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ.): Δεν μπαίνει η αστυνομία στον καταυλισμό των Ρομά ακόμα και αν παρανομεί

28.04.2020 09:52
Μπαλάσκας (συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ.): Δεν μπαίνει η αστυνομία στον καταυλισμό των Ρομά ακόμα και αν παρανομεί - Media

 

Σε δύσκολη θέση φέρνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας. Ο γνωστός συνδικαλιστής προχώρησε στην απίστευτη παραδοχή ότι η ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στον καταυλισμό των Ρομά στο Μενίδι, ακόμη κι αν εκεί διαπράττεται κάποια παρανομία (εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα).

«Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, όπως και ολόκληρη η Δυτική Αττική. Σε αυτή την περιοχή είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προεκλογικό του πρόγραμμα, γιατί η εγκληματικότητα είχε χτυπήσει κόκκινο. (…) Είναι δυνατόν μια περιοχή των Αθηνών να είναι Τέξας; Κάποτε το είχαμε στην Κρήτη αυτό. Όλη η αστυνόμευση του λεκανοπεδίου είναι εκεί αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας.

Ερωτηθείς αν η Αστυνομία επιχειρεί εντός του καταυλισμού, με δεδομένο ότι σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν σφαίρες παντού, στους δρόμους, στα μπαλκόνια, στα αυτοκίνητα, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε: «Δεν μπαίνουμε στους καταυλισμούς γιατί υπάρχει επικινδυνότητα».

Τι γίνεται όμως αν γνωρίζει η Αστυνομία ότι εντός του καταυλισμού διαπράττεται κάποια παρανομία; Ο κ. Μπαλάσκας είναι… αφοπλιστικός: «Όχι, δεν μπορείς να μπεις. Για να μπεις πρέπει να υπάρχεις μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας. (…) Αν θέλει κάποιος να σκοτωθεί, να πεθάνει εκεί μέσα, μπορεί να το κάνει».

Στην εκπομπή μίλησε και κάτοικος της περιοχής, η οποία περιέγραψε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση: «Είναι ανεξέλεγκτοι. Δεν καταλαβαίνουν ούτε από Αστυνομία ούτε από τίποτα. Η Αστυνομία προσπαθεί, αλλά… Θέλει πιο μεγάλη παρέμβαση», ενώ όπως είπε έχει βρει και η ίδια κάλυκα στον δρόμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54