search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53
MENU CLOSE

Αντιδράσεις από τους οδηγούς ταξί στα νέα μέτρα – «Μας πυροβολούν εν ψυχρώ»

28.04.2020 20:33
Ταξί: Αλλάζει ο αριθμός των επιβατών - Media

 

Από τον κλάδο των ταξί ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις στα μέτρα που γνωστοποίησε νωρίτερα ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) χαρακτηρίζει «κακόγουστο αστείο τη μεταφορά μόνο ενός επιβάτη από τα ταξί» και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το μέτρο.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επικρίνει τη διατήρηση του μέτρου του ενός επιβαίνοντος πλην του οδηγού σημειώνοντας ότι εάν π.χ. θελήσει ένα ζευγάρι να μετακινηθεί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλο ταξί ο σύζυγος και άλλο η σύζυγος.

«Με ποιο σκεπτικό ο όποιος “φωστήρας” της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη;» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους και πως με τέτοιες εισηγήσεις οι υπεύθυνοι «πυροβολούν εν ψυχρώ το ταξί».

Ο ΣΑΤΑ αναφέρει και την πρόταση που είχε αποστείλει ήδη στο υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί και περιλαμβάνει:

Αρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών.

Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό.

Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες.

Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών.

Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές.

Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:53