18/01/2021 15:27:21

Άνεργος και άστεγος μέσα σε μια νύχτα διευθυντής μεγάλης εφημερίδας

Άνεργος και άστεγος μέσα σε μια νύχτα διευθυντής μεγάλης εφημερίδας - Media

 

Προσφάτως, οι εργαζόμενοι στα newsroom του ομίλου Gannett που εκδίδει εφημερίδες, όπως η USA Today, η Telegram & Gazette ή η Journal, έχασαν τη δουλειά τους στο πλαίσιο μαζικών απολύσεων.

Θύμα των απολύσεων έπεσε και ο διευθυντής σύνταξης της Herald-TimesΡιτς Τζάκσον, ο οποίος δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, αλλά και το σπίτι του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να γράφει ένα μπλογκ με τίτλο Homeless Editor.

Όπως λέει ο Τζάκσον, όταν ανέλαβε δ/ντής σύνταξης της Herald-Times πριν από 10 μήνες, οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας του πρόσφεραν κι ένα διαμέρισμα στο ίδιο κτήριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ.

 

Στις 24 Απριλίου τον ενημέρωσαν ότι καταργείται η θέση εργασίας του κι ότι μέχρι το βράδυ της (εργατικής) Πρωτομαγιάς θα έπρεπε να έχει αδειάσει και το σπίτι του!

Μη έχοντας πού αλλού να πάει, κατέληξε να κάνει στεκ ιν σε ένα μοτέλ. «Έγινα από κάποιος… ο κανένας σε λιγότερο από 30 λεπτά», γράφει ο ίδιος και εκμυστηρεύεται ότι θα προσπαθήσει να κάνει τις οικονομίες του να διαρκέσουν, καθώς στα 54 του ψάχνει για δουλειά σε συνθήκες που η Federal Reserve περιγράφει ως τη χειρότερη οικονομία στην αμερικανική ιστορία.

Όπως αναφέρει, πάντως, ρεπόρτερ του ομίλου Gannett στους New York Times, η θέση του Τζάκσον καταργήθηκε όχι λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω της περσινής συγχώνευσης του ομίλου με την GateHouse.

Οι Times σημειώνουν ότι συγχωνεύσεις όπως αυτή των Gannett και GateHouse μείωσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον κλάδο των εφημερίδων που αντιμετώπιζε ήδη πολλά προβλήματα και από τον Μάρτιο, περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ απολύθηκαν, παραιτήθηκαν ή υπέστησαν μείωση των αποδοχών τους.

Ο Τζάκσον λέει ότι ελπίζει να εργαστεί ξανά σε αίθουσα ειδήσεων κάποια μέρα. Λέει ότι από τότε που το μπλογκ του κέρδισε ευρεία προσοχή, φίλοι από όλη τη χώρα προσφέρουν βοήθεια, ενώ οι ιδιοκτήτες του μοτέλ που μένει, του πρόσφεραν μια εβδομάδα δωρεάν διανομή.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.