search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:35
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: Στο στόχαστρο οι κυβερνητικές επιλογές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2124
7-5-2020
08.05.2020 03:00
kinal1.jpg

 

Για αναπάντητα ερωτήματα και εξαγγελίες της κυβέρνησης χωρίς αντίκρισμα στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη. Στρέφοντας τα βέλη της προς το «γαλάζιο» κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και προς εκείνο της Κουμουνδούρου, για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε τη διακυβέρνηση της χώρας, η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε την πρώτη κατοικία με τον Ν.3869/2010 που κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι το Κίνημα Αλλαγής επίσης κατέθεσε τροπολογία στις 22 Απριλίου για πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία απέρριψε η Ν.Δ. Από το Κίνημα Αλλαγής μάλιστα σημειώνουν ότι «ρωτήσαμε την κυβέρνηση αν θα δεχτεί διακομματική επιτροπή για προστασία πρώτης κατοικίας και νέο πτωχευτικό κώδικα, όπως πρότεινε το Κίνημα Αλλαγής και δέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα, πλην Ν.Δ., ή θα συζητά μόνο με τις τράπεζες. Πόσους και ποιους ακριβώς περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες περί επιδότησης δανείου. Αν θα νομοθετήσει αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τέλος του 2020. Αν θα μειώσει τις υπέρογκες χρεώσεις των τραπεζών», ερωτήματα, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, στα οποία δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Βάζοντας στο στόχαστρο τις κυβερνητικές επιλογές στα εργασιακά ζητήματα το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων προϋποθέτει τη στήριξη των θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε με την τελευταία ΠΝΠ την υποχρεωτική επαναφορά στην εργασία του 40% των εργαζομένων που ήταν σε αναστολή στις πληττόμενες επιχειρήσεις, λέει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι οι παρενέργειες της απόφασης αυτής είναι πολλές, αφού οι πληττόμενες επιχειρήσεις, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας, δεν μπορούν να απασχολήσουν τους εργαζόμενους και ο καθορισμός ποσοστού είναι τουλάχιστον αυθαίρετος.

«Ζητήσαμε για άλλη μια φορά να αποδεχτεί η κυβέρνηση την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για επιδότηση εργασίας ώστε να εφαρμοστεί, ταυτόχρονα με τη σταδιακή και ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, επαναφορά στην εργασία των εργαζομένων» αναφέρει το ΚΙΝΑΛΛ για τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σε αυτό το πλαίσιο η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που σήκωσε «κύματα» αντιδράσεων και σφοδρές επικρίσεις για τις διατάξεις του, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως είναι «τεράστιες οι διαφορές μας με τη Ν.Δ. και στα θέματα περιβάλλοντος. Το συζητούμενο νομοσχέδιο αναδεικνύει περίτρανα τις ουσιαστικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας με τη Ν.Δ. και στο ζήτημα του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση το φέρνει στη Βουλή εν μέσω πανδημίας, αποφεύγοντας ουσιαστικά τον ευρύτερο διάλογο».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:35