search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:57
MENU CLOSE

Πρόεδρος τουριστικών επιχειρήσεων: Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες για φέτος

07.05.2020 18:35
Πρόεδρος τουριστικών επιχειρήσεων: Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες για φέτος - Media
 
Μπορεί τα διεθνή ΜΜΕ να θέτουν την Ελλάδα ως τον πρώτο τουριστικό προορισμό, αλλά οι επαγγελματίες του χώρου, όχι μόνο δεν συμμερίζονται τα ενθουσιώδη σχόλια, αλλα αντιθέτως, εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για τα φετινά αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου -όταν αρχίσει και για όσο διαρκέσει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στο Open TV ήταν απολύτως σαφής, λέγοντας ότι «εδώ και αρκετό διάστημα έχουμε εκφράσει την απαισιοδοξία μας για μία πανευρωπαϊκή κίνηση προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης του τουρισμού. Είχαμε πει ότι αυτή είναι η μοναδική διέξοδος για φέτος. Εάν υπάρξει μία ευρωπαϊκή απόφαση για τις αερομεταφορές νομίζω ότι είναι μονόδρομος οι διακρατικές συμφωνίες με άλλα κράτη για να δούμε έστω και μια μικρή τουριστική κίνηση».
 
«Η επιτυχής διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού είναι σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον. Το brand της Ελλάδας έχει ισχυροποιηθεί και αυτό έρχεται μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες για φέτος. Ωστόσο το brand θα το χρησιμοποιήσουμε από το 2021 και μετά όταν και θα αρχίσει η μαζική προσπάθεια ανάκτησης για όσα χαθούν φέτος» συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.
 
Τέλος απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδιαφέρον για τη χώρα μας από tour operators εξήγησε ότι «είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αλυσίδας και θέλουν την επανεκκίνηση της δραστηριότητας γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Η χώρα μας είναι μία εξ αυτών που αναζητούν. Όμως τα πάντα ξεκινούν από τις αερομεταφορές».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:56