search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:23
MENU CLOSE

Μέριλιν Μονρόε: Αυτή ήταν η ρουτίνα ομορφιάς της – Έγγραφο αποκαλύπτει πώς φρόντιζε το δέρμα της

09.05.2020 11:56
Μέριλιν Μονρόε: Αυτή ήταν η ρουτίνα ομορφιάς της - Έγγραφο αποκαλύπτει πώς φρόντιζε το δέρμα της - Media

 

Η ομορφιά της Μέριλιν Μονρόε παραμένει θρυλική και φυσικά πολλές γυναίκες θα ήθελαν να μάθουν τα μυστικά ομορφιάς της ηθοποιού που μαγνήτιζε τον ανδρικό πληθυσμό. Ένα έγγραφο αποκαλύπτει τα προϊόντα και την ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούσε κάθε ημέρα η Μονρόε για να διατηρεί λαμπερή την επιδερμίδα της.

Το Makeup Museum αποκαλύπτει αυτή τη συνταγή ομορφιάς.

Μάλιστα δύο από τα προϊόντα που αγαπούσε βρίσκονται ακόμα στην αγορά.

Το έγγραφο με ημερομηνία 17 Μαρτίου 1959 και με το όνομα Mrs. Marilyn Monroe Miller στη θέση του παραλήπτη (υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένη με τον συγγραφέα Arthur Miller), από τον δερματολόγο Erno Laszlo, από την ομώνυμη εταιρεία καλλυντικών, καταγράφει βήμα βήμα τις οδηγίες περιποίησης και τα προϊόντα που έπρεπε να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση.

Το πρωί, η ηθοποιός έπλενε με ζεστό νερό το πρόσωπο και τον λαιμό της με το προϊόν “Active Phelityl Soap”, μετά έβαζε το “Normalizer Shake-It” στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και μετά έπρεπε να το σκουπίσει.

Κάτω από τα μάτια έπρεπε να εφαρμόσει το “Phelitone” “σε μικρές κουκκίδες και να το απλώσει απαλά σε όλη την επιφάνεια” και μετά να το σκουπίσει. Ως τελευταίο βήμα έπρεπε να απλώσει το “Duo-Phase Face Powder” σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό και μετά να το περάσει με ένα βαμβάκι έπειτα από ένα λεπτό.

Το βράδυ, έπρεπε να επαναλάβει την πρωινή ρουτίνα και μετά πριν κοιμηθεί να ακολουθήσει κάποια επιπλέον βήματα.

Επίσης, οι επίσημες περιστάσεις είχαν διαφορετική ρουτίνα και προϊόντα.

“Ο εν λόγω δερματολόγος έγραφε προσωποποιημένες συνταγές για όλες τις πελάτισσές του και η Μέριλιν Μονρόε ήταν μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου χρειαζόταν έξτρα ενυδάτωση στο δέρμα της”, δήλωσε η Patricia Schuffenhauer, ιστορικός της Erno Laszlo. Έπειτα από 61 χρόνια από αυτή τη συνταγή για τις ανάγκες της Μονρόε το Shake-It Tinted Treatment και το Phelityl Cleansing Bar υπάρχουν ακόμη.

Εκτός από αυτά τα προϊόντα τις έδινε και οδηγίες να αποφεύγει ορισμένα τρόφιμα όπως σοκολάτα, καρύδια, ελιές, στρείδια και μύδια. Επίσης, η Μονρόε εκτός από αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούσε βαζελίνη στο δέρμα της και έκανε μπάνιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Πηγή: NY POST/enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21