search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Αυστηρή προειδοποίηση Καλογιάννη για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ν. Σμύρνη: «Συνεργαστείτε αλλιώς περιοριστικά μέτρα και πάλι»

10.05.2020 15:16
Αυστηρή προειδοποίηση Καλογιάννη για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ν. Σμύρνη: «Συνεργαστείτε αλλιώς περιοριστικά μέτρα και πάλι» - Media

 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, καλεί τους κατοίκους της κοινότητας των Ρομά στη Νέα Σμύρνη να συνεργαστούν με τις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία και να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, διαφορετικά -προειδοποιεί- τα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή θα αποτελέσουν μονόδρομο και πάλι.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο δήμαρχος έστειλε το εξής μήνυμα: 

Η περιοχή της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, που κατοικούν οι Ρομά, συνεχίζει να δίνει νέα θετικά κρούσματα  στον κορωνοιό. Στην συγκεκριμένη κοινότητα,  έχει καταγραφεί  ήδη ένας θάνατος 50χρονου ασθενούς με βαρύ υποκείμενο νόσημα, ενώ χθες βράδυ μια 72χρονη γυναίκα εισήχθη στην ΜΕΘ με βαριά συμπτώματα της νόσου, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η Πολιτεία με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ακόμα και με την επιβολή  του μέτρου της καραντίνας και τη απομάκρυνση των θετικών κρουσμάτων στη δομή της «Αρωγής»,   προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη  διασπορά της νόσου. Απαιτείται όμως και η συνεργασία ΟΛΩΝ των κατοίκων της κοινότητας των Ρομά στην περιοχή.

Απευθυνόμενος, λοιπόν, στους κατοίκους του οικισμού,  τους καλώ,  άλλη μια φορά,  να συνεργαστούν με τις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία και να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Πρέπει να αντιληφθούν  όλοι στον οικισμό πως ο ιός ακόμα κυκλοφορεί και έχει απειλητικές διαθέσεις, κυρίως ως προς τις ευπαθείς ομάδες.

Ενημερώνω όλους  πως η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι απαιτείται για  να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή όσο και γενικότερα στην πόλη της Λάρισας. Γι αυτό ας συνεργαστούν ΟΛΟΙ. Σε διαφορετική περίπτωση και το λέω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ,  η επιβολή νέων περιορισμών στον οικισμό των Ρομά θα αποτελέσει μονόδρομο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:53