search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:38
MENU CLOSE

Ημαθία: Οι Αλβανοί εργάτες γης δεν πήγαν σήμερα στα χωράφια – Διεκδικούν 30 ευρώ μεροκάματο

12.05.2020 10:29
Ημαθία: Οι Αλβανοί εργάτες γης δεν πήγαν σήμερα στα χωράφια - Διεκδικούν 30 ευρώ μεροκάματο  - Media

 

Αποφασισμένοι να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι Αλβανοί εργάτες γης που ζούνε μόνιμα στην Ημαθία.

Το κύριο αίτημά τους είναι η διεκδίκηση των 30 ευρώ μεροκάματο από 22-25 ευρώ που είναι σήμερα.

Μετά την απεργία και την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, στην κεντρική Πλατεία της Αγίας Μαρίνας, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κλείσουν ακόμα και επαρχιακούς δρόμους.

Όπως αναφέρει το τοπικό site veriotis.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Γης νομού Ημαθίας και σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Μανόκου δήλωσε ότι κανένας πολιτικός άρχοντας της ευρύτερης περιοχής δεν τους επισκέφθηκε για να ακούσει τα αιτήματά τους.

Να σημειωθεί πως το θέμα έχει πάρει έκταση και στην Αλβανία, με τηλεοπτικά συνεργία της γειτονικής χώρας να έρχονται για ρεπορτάζ στην Ημαθία, ενώ το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσε και ο Αρμπέν Τσάνι, πρόεδρος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος (εκπροσωπεί 200.000 άτομα σ’ όλη την Ελλάδα), προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα των εργατών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:37