search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:33
MENU CLOSE

Με τρεις σφαίρες δολοφόνησαν τελικά τον Αχμέντ Άρμπερι

13.05.2020 07:44
Με τρεις σφαίρες δολοφόνησαν τελικά τον Αχμέντ Άρμπερι - Media

 

Τρεις φορές και όχι μία, τελικά, πυροβολήθηκε εξ επαφής ο Αχμάντ Αρμπερι, ο νεαρός Αφροαμερικανός που δολοφονήθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ στη συνοικία Σατίλα Σορς, της κομητείας Γκλιν της Τζόρτζια, στις 23 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το πόρισμα της νεκροψίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πολιτειακή Υπηρεσία Ερευνών, φωτίζοντας τη δολοφονία του νεαρού, που συγκλόνισε και εξόργισε την αμερικανική κοινή γνώμη. Ο νεαρός, αναφέρει το πόρισμα, είχε τραυματισθεί από σφαίρα στον δεξιό του καρπό, ενώ είχε δεχθεί ακόμα δύο βολές στο στήθος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο αίμα του θύματος δεν εντοπίστηκαν ίχνη αλκοόλ ή ναρκωτικών. Για τη δολοφονία, την οποία η δήμαρχος της Ατλάντας, Κίσα Λανς Μπότομς, χαρακτήρισε λιντσάρισμα, συνελήφθησαν και κατηγορούνται δύο λευκοί άνδρες, οι Γκρέγκορι και Τράβις Μακμάικλ (πατέρας και γιος), που φαίνεται ότι οπλίστηκαν με περίστροφο και καραμπίνα, κυνήγησαν τον Αρμπερι και τελικά τον δολοφόνησαν.

Η μεγάλη καθυστέρηση της σύλληψης των Μακμάικλ πυροδότησε λαϊκή οργή. Πιθανολογείται ότι οι διαρκείς αλλαγές των εισαγγελέων που θα ερευνούσαν την υπόθεση συνέβαλαν στην αργοπορία. Τρεις εισαγγελείς παραιτήθηκαν και δύο αυτοεξαιρέθηκαν εξαιτίας των σχέσεων που είχαν με τον Γκρέγκορι Μακμάικλ. Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Κρίστοφερ Καρ, ανέθεσε τελικά την υπόθεση στον Τομ Ντέρντεν, ο οποίος με τη σειρά του παραιτήθηκε, ζητώντας να αναλάβει η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας Κομπ, Ζουαγιέτ Χολμς, καθώς το γραφείο της διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό. Ο διορισμός της Αφροαμερικανίδας Χολμς ικανοποίησε την οικογένεια του θύματος.

Ανοικτή επιστολή προς τους αξιωματούχους της Τζόρτζια απέστειλαν δεκάδες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι Αμερικανοί ράπερ Τζέι-Ζι, Μικ Μιλ και η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού δρομέα. H oικογένεια του Αρμπερι, που επίσης χαρακτηρίζει «λιντσάρισμα» τη δολοφονία του, δήλωσε ότι, αν και τους ανακούφισε η σύλληψη των Μακμάικλ, αισθάνεται δυσπιστία για την αστυνομία της πολιτείας. Η μητέρα του θύματος, Γουάντα Κούπερ Τζόουνς, τόνισε ότι, εάν η δολοφονία του γιου της δεν είχε προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη, το έγκλημα θα είχε συγκαλυφθεί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:30