search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:03
MENU CLOSE

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και στήριξη εισοδήματος εργαζομένων στο τραπέζι του Eurogroup

15.05.2020 12:57
Σεντένο για Ελλάδα: Τα μνημόνια έπρεπε να είχαν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες της κοινωνίας - Media

 

Η πρόοδος σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης των εργαζόμενων SURE και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ETEπ) θα βρεθεί στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup με διευρυμένη σύνθεση.

Οι χώρες – μέλη της ΕΕ δυσκολεύονται να συντονίσουν ένα ταμείο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί με κοινή ανάληψη χρέους, καθώς η κρίση έχει αναδείξει τις παλιές διαχωριστικές πολιτικές γραμμές των χωρών της Νότιας Ευρώπης, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, και των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, όπως της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Χθες, ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι η γερμανική θέση σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ έχει μετακινηθεί στη σωστή κατεύθυνση, μετά την πρόσφατη απόφαση του ανώτατου γερμανικού δικαστηρίου που έδωσε στην ΕΚΤ προθεσμία τριών μηνών για να εξηγήσει την αναλογικότητα του προγράμματός της για αγορές κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η συνεδρίαση, που θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης, αναμένεται να αρχίσει στις 16.45 (ώρα Ελλάδας) για την εξέταση «της προόδου που έχει γίνει σχετικά με τα τρία οικονομικά δίχτυα ασφαλείας στη βιντεοδιάσκεψη της 9ης Απριλίου», τα οποία εγκρίθηκαν από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στήριξης από την πανδημία του ESM (ESM Pandemic Crisis Support) εγκρίθηκαν στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής και σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, με την ιδιότητά τους ως μέλη του Συμβουλίου των Διοικητών του ESM, θα το θέσουν σε λειτουργία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter.

Το πρόγραμμα SURE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει τη χορήγηση δανείων, συνολικού ύψους 100 δισ. ευρώ, στις χώρες – μέλη για τη στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων στην κρίση, ενώ το πρόγραμμα της ΕΤΕπ προβλέπει την παροχή ρευστότητας, συνολικά 200 δισ. ευρώ, για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54