search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:51
MENU CLOSE

Το ποδόσφαιρο άρχισε αλλά ο κορονοϊός το αλλάζει: Πρωτόγνωρες εικόνες!

16.05.2020 15:23
Το ποδόσφαιρο άρχισε αλλά ο κορονοϊός το αλλάζει: Πρωτόγνωρες εικόνες! - Media

 

Το ποδόσφαιρο σταδιακά προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα. Κι η αρχή γίνεται από τη γερμανική Bundesliga, όπου η μπάλα κύλισε ξανά στο χορτάρι. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο πως ο κορωνοϊός αλλάζει το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε. Είσοδος των ομάδων και σέντρα εξ αποστάσεως, πανηγυρισμοί με τους αγκώνες, γυμναστές, φροντιστές και αναπληρωματικοί με μάσκες, άδειες κερκίδες, μπάλες που απολυμαίνονται, ακόμη και ουρητήρια φτιαγμένα για να τηρείται το social distancing. Και φυσικά θερμομέτρηση όλων όσοι εισέρχονται στα γήπεδα, τα οποία απαγορεύεται να έχουν περισσότερα από 300 άτομα.

Στο παιχνίδι της Μπόχουμ με τη Χέιντενχαϊμ επιτεύχθηκε το πρώτο γκολ μετά την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Η Μπόχουμ άνοιξε το σκορ στο 11′ με τον Λοσίλα αλλά οι πανηγυρισμοί ήταν εξ αποστάσεως και με τη χρήση αγκώνων! Οι παίκτες φώναξαν, χάρηκαν, αλλά με μέτρο καθώς δεν υπήρξαν ούτε αγκαλιές, ούτε φιλιά…

Στο παιχνίδι της Καρλσρούης με την Ντάρμσταντ οι αποστάσεις τηρήθηκαν όχι μόνο κατά την είσοδο των ομάδων αλλά και στο στρίψιμο του κέρματος, με τον διαιτητή και τους αρχηγούς να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στο ίδιο παιχνίδι οι διαιτητές πήγαν το υγειονομικό πρωτόκολλο ένα βήμα παραπέρα καθώς δεν χρησιμοποίησαν αγκώνες για να χαιρετηθούν αλλά τα… πόδια!

Στην «καυτή» έδρα της Ντόρμουντ που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπεφτε καρφίτσα για το τοπικό ντέρμπι με τη Σάλκε, η εικόνα με τις άδειες κερκίδες καταδεικνύει τη νέα πραγματικότητα όπως επίσης και οι μάσκες που φορούν οι παίκτες βγαίνοντας από το πούλμαν κατά την άφιξή τους στο γήπεδο.

Απολύμανση στους πάγκους και τις μπάλες, μικρόφωνα με προστατευτικό κάλυμμα και εξ αποστάσεως και άπαντες, πλην όσων βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου, με μάσκες. Ακόμη και οι πάγκοι καταργήθηκαν καθώς οι αναπληρωματικοί κάθονται στις άδειες εξέδρες για να τηρούν τις αποστάσεις.

Φωτογράφοι και δημοσιογράφοι με μάσκες σε όλα τα γήπεδα. Δημοσιογραφικά θεωρεία με λίγους ρεπόρτερ που τηρούν τις αποστάσεις. Αλλωστε μόλις σε δέκα δημοσιογράφους επιτρέπεται η είσοδος σε κάθε γήπεδο!

Ακόμη και στις τουαλέτες των γηπέδων οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες με το social distancing να τηρείται και στα ουρητήρια…

wc.jpg

Και φυσικά, θερμομέτρηση για όλους όσοι εισέρχονται στα γήπεδα…

ap_20137452249040_1.jpg

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:51