search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51
MENU CLOSE

Η ελβετική αστυνομία χτύπησε διαδηλωτές κατά της καραντίνας

16.05.2020 18:13
Η ελβετική αστυνομία χτύπησε διαδηλωτές κατά της καραντίνας - Media

 

Η ελβετική αστυνομία διέλυσε σήμερα διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στη Βέρνη για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Στην Ελβετία, όπου η επιδημία Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.600 ανθρώπους, κάθε συνάθροιση άνω των 5 ατόμων απαγορεύεται λόγω της πανδημίας.

Κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελβετίας. Στη Βέρνη, η αστυνομία μπλόκαρε την πρόσβαση στην ομοσπονδιακή Πλατεία, κοντά στην οποία βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης και το κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πλήθος των διαδηλωτών, στην πλειονότητάς του ώριμης ηλικίας, συγκεντρώθηκε κοντά στην ομοσπονδιακή Πλατεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 200-300 άνθρωποι, μεταδίδει το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

«Η δικτατορία δεν είναι αλληλεγγύη», αναγραφόταν στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι θεωρούν ότι τα περιοριστικά μέτρα παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Καμιά δεκαριά εξ αυτών προσήχθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά βανάκια, αναφέρει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες άλλοι διαδηλωτές επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στα περίχωρα της Βέρνης. Καμιά εικοσαριά άνθρωποι που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, περικυκλώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και υποβλήθηκαν σε έλεγχο, σύμφωνα με το ATS.

Στη Ζυρίχη, περί τους 100 διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, προτού τους διαλύσει η αστυνομία. Στη Βασιλεία, επίσης, περισσότεροι από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο, προτού διαδηλώσουν στους δρόμους, με την αστυνομία να τους υποβάλει σε έλεγχο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51