search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34
MENU CLOSE

Ντι Μάιο: Έτοιμοι να υποδεχθούμε τουρίστες στην Ιταλία

18.05.2020 18:17
Ντι Μάιο: Έτοιμοι να υποδεχθούμε τουρίστες στην Ιταλία - Media

 

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο πήρε μέρος στη σημερινή διαδικτυακή διάσκεψη Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών με θέμα τα τουριστικά ρεύματα, την δύσκολη αυτή περίοδο.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους Ευρωπαίους τουρίστες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ιταλία», τόνισε ο Ντι Μάιο. Πρόσθεσε, δε, ότι «οι ιταλικές υποδομές είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και υπερπροηγμένες».

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν, μεταξύ των χωρών της Ένωσης, μαύρες λίστες. Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, θα προκύψουν σοβαρές συνέπειες στους τουριστικούς τομείς όλης της Ευρώπης, όχι μόνον της Ιταλίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Επίσης, ο Ντι Μάιο έγραψε στο Twitter ότι συμφωνεί με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ότι «οι διμερείς συμφωνίες για τα τουριστικά ρεύματα δεν αρμόζουν στο πνεύμα της Ένωσης» και ότι «όλες οι χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί».

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, σχολιάζοντας την «διαδικτυακή συνάντηση» της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι οι προτάσεις τους για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ακολουθούν την σωστή κατεύθυνση και την ουσία των ιταλικών προτάσεων επί του σημαντικού αυτού θέματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32