search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54
MENU CLOSE

Η «ΜπεΜπέ» αποχαιρετά τον Μισέλ Πικολί: Είχε ταλέντο, χιούμορ και του άρεσαν τα… οπίσθιά μου

19.05.2020 18:56
Η «ΜπεΜπέ» αποχαιρετά τον Μισέλ Πικολί: Είχε ταλέντο, χιούμορ και του άρεσαν τα... οπίσθιά μου - Media
 
Η Μπριζίτ Μπαρντό αποχαιρέτησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον σπουδαίο ηθοποιό του γαλλικού κινηματογράφου Μισέλ Πικολί που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 94 ετών.
 
“Είχε ταλέντο, χιούμορ και του άρεσαν τα οπίσθια μου”, είπε η Μπριζίτ Μπαρντό μιλώντας στο AFP μετά την είδηση του θανάτου του Μισέλ Πικολί.
 
“Παίξαμε μαζί στην ‘Περιφρόνηση’ αλλά μοιραζόμασταν μια μεγάλη και αμοιβαία εκτίμηση”, είπε η Μπριζίτ Μπαρντό και πρόσθεσε: “το τελευταίο άφρισμα της Nouvelle vague τον πήρε μακριά, αφήνοντάς με μονάχη μου στην εγκαταλελειμμένη παραλία”.
 
Ο μεγάλος ηθοποιός του γαλλικού κινηματογράφου είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 200 ταινίες. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Μάρκο Φερέρι, ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, ο Νάνι Μορέτι, ο Ζακ Ριβέτ, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ο Αλέν Ρενέ και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.
 
Είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών (1980) και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (1982).
 
Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54