search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:51
MENU CLOSE

Κίνα: Μετά την Ουχάν, Τζιλίν και Χελονγκτζιάνγκ – Οι νέες εστίες κορωνοϊού με τις άγνωστες μεταλλάξεις τρομάζουν τους επιστήμονες

20.05.2020 10:19
Κίνα: Μετά την Ουχάν, Τζιλίν και Χελονγκτζιάνγκ - Οι νέες εστίες κορωνοϊού με τις άγνωστες μεταλλάξεις τρομάζουν τους επιστήμονες  - Media

Κινέζοι γιατροί διαπιστώνουν αλλαγή συμπεριφοράς του νέου κορωνοϊού στην νέα εστία της επιδημίας της βορειοανατολικής Κίνας σε σχέση με τα δεδομένα που προέκυψαν από την μελέτη των περιστατικών στην αρχική του εστία της πόλης Γουχάν, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο ιός μεταβάλλεται κατά άγνωστους τρόπους περιπλέκοντας τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο κινέζο εντατικολόγο Τσιού Χαϊμπό που μίλησε στην κρατική τηλεόραση της Κίνας, διαπιστώθηκε ότι ασθενείς στις περιοχές Τζιλίν και Χελονγκτζιάνγκ φέρουν τον ιό για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και χρειάζεται παρέλευση μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος σε σύγκριση με τα περιστατικά της Γουχάν για να διαγνωσθούν αρνητικοί.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ασθενείς στην νέα εστία είναι φορείς του ιού για μεγαλύτερο διάστημα της μίας ή δύο εβδομάδων που είχε παρατηρηθεί στην Γουχάν πριν αναπτύξουν τα πρώτα συμπτώματα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των αρχών στον εντοπισμό των φορέων και την πρόληψη της διάδοσης της ασθένειας.

Πηγή: Bloomberg

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:50