search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:31
MENU CLOSE

Πρόστιμα 880.000 ευρώ σε 4 e-shop εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων

20.05.2020 14:00
Σχηματίστηκε δικογραφία για το e-shop που έπαιρνε τα λεφτά χωρίς να παραδίδει προϊόντα - Media

 

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε τέσσερα e-shop για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση, καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Τα e-shop που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του υπουργείου είναι τα εξής: shop44.gr, d klik.gr, kinitakias.gr και citisshop.com.

Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ σε άλλα πέντε ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και καλεί τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30