search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:58
MENU CLOSE

«Ναι» για Παπαγγελόπουλο – «Όχι» στην Κεραμέως για την κάμερα στα σχολεία από το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2126
21-5-2020
23.05.2020 03:00
papaggelopoulos_0-4.jpg

 

Στη Βουλή μεταφέρθηκε, την εβδομάδα που διανύουμε, το σκηνικό της πολιτικής αντιπαράθεσης, με το Κίνημα Αλλαγής να λέει «ναι» στη «γαλάζια» πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 
Εξηγώντας τη στάση του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «οι Έλληνες, που σήμερα βιώνουν ξανά τα δύσκολα και κινδυνεύουν να δουν τις θυσίες τους να εξανεμίζονται, δικαιούνται να μάθουν όλη την αλήθεια για το σκάνδαλο και τη σκευωρία της Novartis. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε κάθε έρευνα για το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου προκειμένου να υπηρετήσει κομματικές επιδιώξεις εις βάρος πολιτικών της αντιπάλων». 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, «το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει στο φως με λεπτομέρειες και ονόματα. Αποκαλύπτεται η δομή, ο τρόπος δράσης του και οι αντιθεσμικές στοχεύσεις του. 
Όσοι έστησαν και συντόνισαν αυτό το σκοτεινό παράκεντρο εξουσίας και επωφελήθηκαν από αυτό, θα βρεθούν απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Θα δώσουν λόγο για το βαρύ πλήγμα που κατάφεραν στο σώμα του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών».

Καταλήγοντας στη δήλωσή της για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Παπαγγελόπουλου η Γεννηματά στη δήλωσή της τόνισε:
«Από την πρώτη μέρα ξεκαθαρίσαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διερευνηθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται. Δεν μας διακατέχει δίψα για εκδίκηση, αλλά η κάθαρση είναι εγγύηση για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Το Κίνημα Αλλαγής, που δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται, θα συνεχίσει αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και τώρα με τη θετική του ψήφο στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου». 

«Πυρά» στην υπουργό Παιδείας
Ωστόσο, παρά τη σύμπλευση με τη Ν.Δ. σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, το Κίνημα Αλλαγής έβαλε στο στόχαστρό του τη «γαλάζια» κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα της κάμερας στα σχολεία, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση της Παιδείας.
«Φαρμακερά» βέλη εκτόξευσε μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη προς την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας ότι η Νίκη Κεραμέως «εξακολουθεί να νομοθετεί με τον πιο αλαζονικό και αντιεκπαιδευτικό τρόπο σε ζητήματα που έχουν απόλυτα παιδαγωγικό περιεχόμενο». 

Σύμφωνα με τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η αρμόδια υπουργός «χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μια αντικειμενική δυσκολία αυτής της περιόδου. Όμως η κάμερα στη σχολική αίθουσα για τη “ζωντανή” μετάδοση του μαθήματος από την τάξη “νεκρώνει” την παιδαγωγική διάσταση της διδασκαλίας». 
Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, η διδασκαλία δεν είναι τηλεοπτικό θέαμα. Κάνοντας λόγο για αυταρχική στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας το Κίνημα Αλλαγής επισήμανε πως η Κεραμέως «εάν πράγματι επιθυμούσε την αναβάθμιση και στήριξη της δημόσιας Εκπαίδευσης, δεν θα συντηρούσε, εδώ και δέκα μήνες, το νομοθετικό και λειτουργικό πλαίσιο της καταστροφικής εκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».
«Η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική εκπαιδευτική πολιτική, την οποία δεν μπορεί να εκφράσει η Ν.Δ.» σημείωσε τονίζοντας την έντονη διαφωνία του με την αντιπαιδαγωγική, όπως αναφέρει, ρύθμιση της «κάμερας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43