20/01/2021 06:34:26

Απίστευτη απάντηση «κύκλων» του υπ. Μετανάστευσης για τον διοικητή με σχέσεις με ναζιστικές εκδόσεις: Διορισμός «βάσει... προσόντων»

Απίστευτη απάντηση «κύκλων» του υπ. Μετανάστευσης για τον διοικητή με σχέσεις με ναζιστικές εκδόσεις: Διορισμός «βάσει... προσόντων» - Media

 

Αν μη τι άλλο αμήχανη θα πρέπει να χαρακτηριστεί η αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης μετά την αποκάλυψη από τον Γιώργο Καμίνη ότι ο διοικητής της προσφυγικής δομής του Πύργου είχε σχέσεις με ναζιστικό εκδοτικό οίκο και ότι έχει κυκλοφορήσει στις εκδόσεις αυτές πόνημα ακραίου ισλαμοφοβικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, «κύκλοι» του υπουργείου Μετανάστευσης τους οποίους επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι η επιλογή των διοικητών των 32 δομών φιλοξενίας της ενδοχώρας έγινε «βάσει αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και όχι πολιτικών ή άλλων κριτηρίων».

Ειδικά για την επιλογή του Χρήστου Τσιαχρή ως διοικητή της δομής Πύργου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, οι κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου παρατηρούν ότι «κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο είναι κατατεθειμένο στην υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας».

Φυσικά, ως προς το γιατί ο συγκεκριμένος επιλέχθηκε για μια τόσο ευαίσθητη θέση που σχετίζεται άμεσα με ζητήματα ανθρώπίνων δικαιωμάτων, το βιβλίο του οποίου έχει σαφές περιεχόμενο και εκδόθηκε από συγκεκριμένης ιδεολογίας εκδοτικό οίκο, οι «κύκλοι» του υπουργείου δεν λένε κάτι, αρκούμενοι να προσθέσουν ότι ο Τσιαχρής είναι «εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.