search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:23
MENU CLOSE

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τον Έβρο: Έλλειψη στρατηγικής και διπλωματικό κενό

22.05.2020 18:54
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media
 
Την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο υπογραμμίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Εθνικής Αμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής και διπλωματικό κενό και αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΥΠΕΞ.
 
Αναλυτικά, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει.
 
Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή.
 
Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση;
 
Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού;
 
Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα;
 
Τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:22